CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Çiçekçiler artık Türkiye genelinde siftah etmeden kapatır noktaya geldiler. Ekonomik olarak büyük zorluklar içerisindeler. ‘Siftahsız kapattım’ diyen çiçekçi sayısı bir hayli fazla. Yüzde 18 KDV, çiçekçilerin belini büküyor. Bunun yüzde 8’e düşürülmesini istiyorlar” dedi.

BAKAN’A ÇİÇEK SÖZÜ

Bakanların da yer aldığı TBMM Genel Kurulu’nda Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a sözlü soru yönelten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, çiçekçilik sektöründe yüzde 18'lik KDV oranının sektörün en önemli sorunlarından birisi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Çiçekçiler artık Türkiye genelinde siftah etmeden kapatır noktaya geldiler dükkânlarını ve ekonomik olarak büyük zorluklar içerisindeler. "Siftahsız kapattım." diyen çiçekçi sayısı gibi, kırk beş yıldır çiçekçilik yapan ve sektörde Çiçekçiler Odasında da ikinci başkanlık görevinde bir dönem bulunan Ahmet Lök bugünü 2 çiçek siparişiyle kapatmış. Yüzde 18 KDV, bunun yüzde 8'e düşürülmesini istiyorlar. Bütün çiçekçiler adına size çiçek de göndermeye söz verdiler.”

KDV indiriminin sektöre büyük bir canlılık getireceğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Çiçek, fide ve tohumların satışında uygulanan KDV oranının daha düşük seviyelere çekilmesi, bir taraftan sektörde üretimi ve büyümeyi artırırken, diğer taraftan sektördeki yüksek oranlı kayıt dışılığın önlenmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

ELVAN: ŞUAN DÜZENLEME YOK

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in sorusunu yanıtlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise “Şu anda KDV oranının düşürülmesi yönünde böyle bir düşüncemiz yok ama tabii bu konuyu da Maliye Bakanımıza aktaracağım. Bir çalışma yapıp, bunun bir etki analizini yapıp buna göre bir değerlendirme yapılması söz konusu olabilir ama bildiğim kadarıyla böyle bir çalışma şu aşamada söz konusu değil” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi