CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Eren Erdem, yıllar öncesinden FETÖ’nün tehlikelerine dikkat çekmiş bir gazetecidir. AKP’li vekiller Pensilvanya’ya gidip, Hocaefendi diyerek diz çökerken Eren Erdem FETÖ’ye karşı mücadele ediyordu. Bazı gazeteciler Hocaefendi’leri ile fotoğraf çektirirken, Eren Erdem FETÖ’ye karşı yazılar kaleme alıyordu. Suçsuzdur serbest bırakılmalıdır” dedi. Eren Erdem’le ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de eşlik etti.

“YALNIZLAŞTIRILMAK İSTENİYOR”

Eren Erdem’in 125 gündür tek başına hücreye mahkum edildiğini ve geçen hafta Silivri’de ziyaret ettiğini ifade eden Sertel, şunları söyledi: “26. Dönem milletvekilimiz Eren Erdem, tutuklandığı günden bu yana tek başına tutulmaktadır. Milletvekilleri olarak bizlere görüş izni için Adalet Bakanlığı zorluk çıkarmaktadır. Adeta yalnızlaştırmak istenmektedir ancak Eren Erdem yalnız değildir. Buradan Avukatlara da Eren Erdem’i yalnız bırakmamaları için çağrıda bulunuyorum. Ergenekon davasında FETÖ’cühakimler yurtseverleri yargılarken Eren Erdem, Silivri’de çadır nöbeti tutuyordu. AKP’li vekiller Pensilvanya’ya gidip, Hocaefendi diyerek diz çökerken Eren Erdem FETÖ’ye karşı mücadele ediyordu. Bazı gazeteciler Hocaefendi’leri ile fotoğraf çektirirken, Eren Erdem FETÖ’ye karşı yazılar kaleme alıyordu. FETÖ ile ilişkisi olan hiç kimse maddi sıkıntı içinde değildir. Ancak Eren Erdem, maddi sıkıntı içindedir. FETÖ ile ilişkisi olsaydı zengin olurdu. ”

Konuşmasında Rahip Brunson ve Türk kökenli gazeteci Deniz Yücel’den örnekler veren Sertel, “Eren Erdem’in arkasında ‘dayısı’ olsaydı o da serbest kalırdı. Rahip Brunson davasından bir gün önce ABD’den İzmir’e uçak geldi ve dava sonrası Brunson’u götürdü. Casusluk nedeniyle tutuklanan Deniz Yücel de Merkel’in araya girmesiyle serbest bırakıldı. Eren Erdem gazetecidir, yalnızdır, yoksuldur. Arkasında hiçbir devlet, hiçbir kişi yoktur. Suçsuzdur ve serbest bırakılmalıdır. Türk adaletinin en doğru kararı vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi