Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir televizyon programında konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP şapkasıyla, “cibilliyetsiz, namussuz” gibi akla gelen en ağır hakaretleri yaptığını anımsatarak, “ Siz ona bir şeyler söylediğinizde hemen Cumhurbaşkanı şapkasının altına giriyor ve “ Ben Cumhurbaşkanıyım” diyor. Yani bu iki şapkayla Türkiye yönetilemiyor” dedi.

GÜN BOYU KÖTÜ DİL KULLANAN ANLAYIŞ

Partilerini bırakarak Cumhurbaşkanı olan Demirel ve Özal’a tepki gösteren hiçbir kimseye hakaret davası açmadığını anımsatan Sertel, “Erdoğan partiyi de Cumhurbaşkanlığını da bırakmıyor ve çok kötü bir dil kullanıyor. Ülkemizde o makama gelen birisinin herkesin Cumhurbaşkanı olmasını isterim. Ama sen sabah erkenden namaza kalkıyorsun ve bana gün boyu her türlü hakareti yapıyorsun. Bu hakaretlere yanıt geldiği zaman hemen o şapkanın altına kaçma. Mert ve dürüst olan söylediği sözün arkasında durur, cevabını da alır” sözleriyle eleştirdi.

TRUMP, PUTİN, MAL VARLIĞINI SES ÇIKARTMAYAN…

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın mal varlığıyla ilgili yöneltilen sorular karşısında sus pus olduğunu, Trump’ın,“aptal olma” dediği mektup ve Putin’in kapısında dakikalarca bekletmesini anımsatan Sertel, ülkenin ve Türk halkının onurunu incitmesine rağmen, bu konularda da Erdoğan’ın sessiz kalmasını eleştirerek, “Kendisine bunu anımsatan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret edip hemen dava açıyor. Bu şekilde olmaz. O iki şapkadan birini bırakacak. Yok mu AKP’nin içinde genel başkanlık yapacak kimse? Her şeyi kendi üstünde topluyor. AKP diye bir parti de kalmadı” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTELİĞİ BOZAN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI

Kamuoyu araştırma sonuçlarında vatandaş, Cumhurbaşkanının iki şapkasının olmasını yüzde 57-58 oranında reddettiklerini vurgulayan Sertel, yapılacak bir seçimde vatandaş bu yanlışı ortaya koyacağını ifade etti. Hukuk ve siyasetin iç içe olduğunu kaydeden Sertel, “Dokunulmazlık zırhına bürünüp o davaları açıyorsun. Örneğin aşı il ilgili bir konuda aşıya 4 dakika ayırırken, 24 dakikasını ise kötü ve hakaret dolu cümlelerle Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na yükleniyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Birlikteliği bozmaya kalkışan ne yazık ki bir partili Cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ERDOĞAN 3 DAVA KAZANDI ONLAR DA AİHM’DE

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan için, 'sözde Cumhurbaşkanı' sözleri nedeniyle 1 milyon TL'lik tazminat davası açması konusuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sertel, Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na karşı açtığı davalardan sadece 3’ünü kazandığını, bu 3 davanın da AİHM’de devam ettiğini anımsatarak, “Bu 3 davayı da Genel Başkanımız kesinlikle kazanacaktır. Erdoğan Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na ne kadar çok dava açsa da dava kazanamıyor ” diye konuştu.

HARİRİ İLE BİLMEDİĞİMİZ İLİŞKİLER SÜRÜYOR

Erdoğan Hariri görüşmesi konusunda eleştirilerde de bulunan Sertel, Türk Telekom’u batıran Hariri’nin ve Rıza Zarrab bağlantıları gibi ilişkilerin arka planının zamanla ortaya çıkacağını vurgulayarak, “Hariri’nin Erdoğan’ı ziyaret etmesini, bu fotoğrafı yadsımıyorum. Bu ilişkilerin nasıl kurulduğu, Türk Telekom bu adama nasıl verildi? Nasıl bu ülke soyuldu ve zarara uğratıldı? Bunları tam olarak açığa çıkaramıyoruz. Çünkü veriler yok elimizde. Ama buluşmanın fotoğrafı bu ilişkilerin devam ettiğini gösteriyor. Yoksa niye buluşsunlar” yorumunda bulundu.