İZGAZETE - 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’den aday gösterilen Muharrem İnce ismi yeni parti kuracağını açıklamasının ardından gündeme oturdu. Konu hakkında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel; ''Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyiz; herkesin kardeşçe yaşadığı, herkese dostluk eli uzadığımız bu noktada kendi iç yapımızda da bu kardeşliği ve dostluğu iyi pekiştirmemiz lazım. Burada eksik ve kusurlu olanların da kusurlarını ve eksiklerini iyi gidermesi lazım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SİYASET DÜZGÜN YÜRÜYÜŞLÜ İNSANLARIN AYAKTA KALACAĞI BİR ÇİZGİDİR

Sertel,” Türkiye’de siyasetçi kolay yetişmiyor. Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisi’nin okulundan yetişmiş. Gençlik kollarında, ilçe başkanlıklarında, il başkanlığında, milletvekilliliğinde, grup başkanvekilliğinde bulunmuş Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da son seçimlerde en büyük makam olan Cumhurbaşkanlığı'na CHP adına aday gösterilmiştir. Bu makam çok önemli bir makamdır ve Genel Başkanımızın kendisini veya çevresinden birini değil, Muharrem İnce’yi seçmesi de takdire şayan bir durumdur. Bence Muharrem İnce’nin Cumhuriyet Halk Partili olduğu için sevildiğine, sayıldığına ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinden yetişen ve o değerlere sahip olduğu için toplumda, yer edindiğine inananlardanım. Eğer bunun dışında bir davranış yaparsa bunu bilemem. Takdir kendisinin. Çok açık ve net söylüyorum, siyaset çok uzun soluklu ve düzgün yürüyüşlü insanların ayakta kalacağı bir çizgidir. İnsanlar kişisel menfaatlerini ve çıkarlarını toplumun menfaatlerinin arkasına attığı zaman, siyasetçi iyi siyasetçidir. Ben asla kızgın ve kırgın bir tavırla çıkıp da iktidara yürüyen AKP faşizminin, zulmünün arttığı bir dönemde böyle bir davranışın toplum tarafından uygun görülüp görülmeyeceğini, topluma bırakılmasını istiyorum. Benim gözlemlerim neticesinde toplum bunu uygun görmüyor. Yine de takdir kendisinindir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyiz; herkesin kardeşçe yaşadığı, herkese dostluk eli uzadığımız bu noktada kendi içyapımızda da bu kardeşliği ve dostluğu iyi pekiştirmemiz lazım. Burada eksik ve kusurlu olanlarında, kusurlarını ve eksiklerini iyi gidermesi lazım diye düşünüyorum” dedi.

SERTEL, “TİYATRONUN SON PERDESİ”

Yandaş medyanın Muharrem İnce’nin parti kurma iddiasını sürekli kamuoyuna ısıtıp ıstıp vermesi hakkında konuşan Atilla Sertel şu ifadeleri kullandı. Sertel,”Körüklüyorlar, çünkü tek çareleri CHP’yi parçalarsak, yeniden tek adamı koltuğa oturtabilir miyiz gayreti içindeler. İnanılmaz derecede bitmiş bir partinin AKP’nin tek adamı her türlü oyunu yapabilir ama bu artık tiyatronun son perdesidir. Açılıp kapandığı zaman son yazacaktır. Bitecektir. Herkes dağılacaktır, AKP’de dağılacaktır. ANAP gibi diğer siyasi partiler gibi. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetin, ülkenin kurucusu bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi birlikte ve güçlüdür.”

Editör: Haber Merkezi