CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan 2/1560 Esas Nolu 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Milli Savunma Komisyonu’na sevk edildi.

Teklifin yasalaşması halinde; Türk Silahlı Kuvvetlerinde 3269 Sayılı Uzman Erbaş kanunu göre görev yaparken 6000 Sayılı Kanunla emekli aylığı almaya hak kazandıkları tarihe kadar sivil memur olarak görev yaptırılıp emekli edilen ve bunun sonucunda da 20 yılda kazanmış oldukları Uzman Çavuş özlük hakları ve Uzman Erbaş kimliği ellerinden alınarak en düşük devlet memuru statüsünden emekli edilen uzman erbaşların hakları iade edilmiş olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Ülkemizin her köşesinde kahramanca en ön saflarda görev yapan Uzman Çavuşlarımızın sivil memurluktan emekli edilerek uğramış oldukları mağduriyetin ve adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi için emekli Uzman Erbaş kimliklerinin ve özlük haklarının iade edilmesi bir haktır. Uzman Erbaş Kanununda değişiklik öngören bu kanun teklifim ile uzman erbaşlarımızın kazanmış ve hak etmiş oldukları özlük haklarının iadesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi