CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel Tugay Can’ın sunduğu Gündoğdu Programının stüdyo konuğu oldu.

Tele 1 ekranlarının 5 gün süreyle kapatılmasını eleştiren Atilla Sertel RTÜK’ü eleştirerek, “Tek adamın zihniyetinin yerine getiren bürokratlar. Emir erleri, halkın sırtından vergileri alanlar bunlara yediriyorlar. Bunlar da haliyle tek adamın istediklerini yapıyorlar. 12 Eylül döneminde gazetecilik yaptım. O zamanda vardı bu zihniyet. Bu o dönemde faşist uygulamalar yapıldı bir de bu dönem yapıldı. Bunlar döneminde yasaklar daha fazla, yasaklar kalkacak diye geldi. Bir fikir beyan edeni çıkarmazlar ekrana” dedi. Akit tv’de yapılan Atatürk’e hakareti hatırlatan Sertel, bu olayın cezasız kaldığını hatırlattı.

‘CHP ÖZGÜRLÜKLERİN TEMİNATIDIR’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarlığında hukuk ve basın özgürlüğünün olacağını kaydeden Sertel, “Fırsat eşitliğinin yaratıldığı, medyaya destek verirken yandaş anlayışı içinde olan bir anlayış olmaz. Kurallar konulur, kurallar çerçevesinde yayını yapan herkese partiyi desteklemese de olur destek verilir. Tayyip Erdoğan’ın birazcık ayağı tökezlesin nasıl aşağılayacaklar göreceğiz. Çünkü gelene ağam gidene paşam. Turgut Özal gelmiştir onun yalakaları olmuştur, Süleyman Demirel gelmiştir onun yalakaları olmuştur. Bu zihniyeti kaldıracağız. CHP özgürlüklerin teminatıdır” ifadelerini kullandı.

AKP KIŞKIRTMA GİRİŞİMİNDE BULUNDU

CHP İl Gençlik Kurultayında basın mensuplarına saldırılmasını değerlendiren Atilla Sertel, bu işi yapanların disiplin soruşturması geçirmesi gerektiğini ve partiden ihraç edilmesi gerektiğini söyledi. Sertel bu olayın sonrası için AKP’nin kışkırtma olaylarına giriştiğini söyledi ve gazeteciler içerdeyken, içerde çürürken ‘Sen gazetecinin dostu musun?’ diye sordu.

TRT’deki kayıp silahlarla ilgili soruya karşı Sertel, “Hala bulunamadı, üstü kapatıldı. Sanki silah kaybolmamış gibi yapıyorlar. Bu olamaz o silahlar patlayıcı içeren silahlar. O silahlarla biri vurulsa TRT’nin silahıyla katil olacak. Emniyet hala bulamadı, çok garip. IŞID’in Türkiye emiri her sene yakalanıp yakalanıp bırakılıyor. Süleyman Soylu diyor ki ‘Büyük başarı’ Ne başarısı Süleyman Bey, adamı her sene yakalayıp bırakıyorsunuz. Ben bu konuyu unutturmam” diye konuştu. Sertel, “Türkiye mutlu ve güzel günleri yakalayacaktır. Bizim iktidara gelişimiz kaçınılmazdır. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak istiyorsak, parti içerisinde de biat eden milletvekilleri değil, halkın seçtiği vekillerle yürümek lazım. O yüzden bütün milletvekilleri oylarla belirlenmeli, atama milletvekili iyi değil. Bu bize yakışmaz. Ön seçim olması lazım. Ben demokrasiyi bu ülkeye getireceğim diyorsam, parti içinde demokrasi lazım. Ön seçim olmazsa atama milletvekilliği için dilekçe bile vermeyeceğim. Milletvekili atanmaz, milletvekili halkın seçtiği kişidir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi