Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı da dahil olmak üzere çok sayıda bakan, milletvekili ve genel başkan yardımcısının çocuklarının veya akrabalarının çürük raporu alıp askerlikten muaf olduğuna dair iddialar var. Hatta sosyal medyada bu isimlerin kim olduğuna dair bir liste dolaşıyor. Bu listedeki isimler doğru mudur? İktidar ve listede adı geçenler, bu iddiaları yanıtlamalı ve kamuoyunu aydınlatmalıdır. Hemen her gün şehit verirken değil doğruluğu bunun iddia edilmesi bile iktidarın üzerinde ağır bir yüktür” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nun şu günlerde askerlik hizmetini yerine getirdiğini hatırlatan Sertel, bunun siyaset yapan herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

BEDELLİ ASKERLİK

Önergesinde bedelli askerliği de gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili olarak şunları sordu:

“Hükümetin gündeminde 2018 yılında Bedelli Askerlik uygulaması getirmeye yönelik herhangi bir çalışma var mıdır? 2002 – 2017 yılları arasında kaç sefer bedelli askerlik uygulaması getirilmiştir? Bu yıllar arasında bedelli askerlikten toplam kaç kişi yararlanmıştır? Bu yıllar arasında kaç siyasinin çocuğu veya akrabası bedelli askerlikten yararlanmıştır? 2002 – 2017 yılları arasında bedelli askerlikten toplam ne kadar gelir elde edilmiştir? Elde edilen bu gelir nasıl ve ne şekilde kullanılmıştır?”

Editör: Haber Merkezi