Cengiz Aldemir/ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Atila Sertel Meclis de düzenlediği basın toplantısında, tutuklu gazeteciler Müyesser Yıldız, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel’in suçsuz olduğunu kaydetti. Müyesser Yıldız’ın öncelikle karantinada tutulduktan sonra kadın cezaevine nakledildiğini belirten Sertel, Yıldız’ı ziyaret ettiğini, can güvenliği ile ilgili endişe taşıdığını ve bir sıkıntı olmaması için cezaevi idaresine başvuruda bulunduğu bilgisini kendisiyle paylaştığını söyledi.

YILDIZ YERLİ VE MİLLİ

Yıldız’ın mesajını paylaşan Serter, “ Yıldız bir konunun altını dikkatle çiziyor ve “Ben FETÖ döneminde tutuklandım, 15 buçuk ay yattım ve beraat ettim. Şimdi yine beraat edeceğim. Ben milli ve yurtseverim. Bu vatanın kılına zarar gelmesini istemem” diyor. Bugüne kadar Yıldız’ın tutukluluğu ile ilgili ne Avrupa Birliği ülkelerinden, ne ABD’den her hangi bir tepki duymadık. Yıldız bunun da altını çiziyor ve diyor ki, “ Bana Avrupa ülkeleri ve ABD sahip çıkmaz. Çünkü ben yerli ve milliyim.” Diyor. Buradan da yerli ve milli bir ajan olduğu ortaya çıkıyor. Bu da trajikomik bir durumdur. Biz de bunu aynen öyle değerlendiriyoruz.

ÖZDİL HAKARET ETMEDİ

Geçtiğimiz günlerde MİT davasından dolayı hala hapiste olan Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in suçlu olmadığını bütün Türkiye’nin bildiğini vurgulayan Sertel, Sözcü Yazarı Yılmaz Özdile açılan yeni davaya dikkat çekti. Özdil’in hakkında açılan davanın, TBMM’yi aşağılama ve hakaret suçu işlediği iddiayı değerlendiren Sertel, “ Biz milletvekilleri olarak Yılmaz Özdil’in bize ve meclise hakaret ettiğini düşünmüyoruz. Özdil yolsuzlukların üstüne giden, yapılan haksızlıkları parti ayrımı yapmaksızın üzerine giden, halktan ve haktan yana bir yazardır. Meclis de usulsüzlükler olmadı mı? Bu çatı altında bakanlar yargılanmadılar mı? Bakanlar savcılığa sevk edilmesi gerekirken, oylarla aklanmadılar mı? Bu bakanların evlerinde kasalar bulunmadı mı? Bütün bunları yazan suçlu oluyor, yapan haklı oluyor” sözleriyle tepki gösterdi.

HAKSIZLIK YAPILIYOR

Halk TV ve Tele1 televizyonlarına verilen 5 günlük ekran karartma cezalarına da tepki gösteren Sertel, akıllara zarar kararlar alındığını kaydetti. Sertel RTÜK başkanını sert bir dille eleştirerek, “ Bu iki kanalda da hiç kimseye bugüne kadar hakaret edildiğini ben şahsen duymadım. Bir gazeteci meslekdaşınız olarak bütün kanalları izliyorum. Ama yandaş kanallarda CHP ve iktidara muhalif olanlara olmadık hakaret ve küfürlere kimse ses çıkartmıyor. RTÜK’ün başkanını buradan sesleniyorum; banka yönetimine girerek, Basın İlan Kurulu’nda görev alarak, sadece kendi çıkarını düşünen ve iktidar tarafından alabildiğine beslenen RTÜK başkanı bu cezalarla haksızlık ve hukuksuzluk yapıyor. Eğer bu ülkede hakimler varsa Tele1 ve Halk TV’ye verilen cezayı iptal etmesi gerekmektedir” diye seslendi.

TÜRKİYE’NİN İTİBARINI ZEDELER

Özgür medya ile uğraşan iktidar, son günlerde sosyal medya ile de uğraşmaya başladığını kaydeden Sertel, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın bu konuda yaptığı açıklamalara tepki göstererek, “ Bu konuda yasaklama çalışmaları yapmaya hazırlanıyorlar. Milyonlarca insanın özellikle aydın, iş adamı, akademisyen, öğrencilerin kullandığı sosyal medya mecralarını kapatmak Türkiye’nin itibarına zarar verir. Tek dertleri sansür uygulamak. Bu tamamen yanlış bir anlayıştan kaynaklanıyor. Sosyo-ekonomik sorunları çözemeyen bu iktidarın artık ülkeye ve insanlarımıza verecek bir şeyi kalmamıştır.”

Editör: Haber Merkezi