“CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bir açıklaması oldu ve konu üzerine günlerdir tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu konu hakkindaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusu üzerine Sertel, ekominin vatandaşı nasıl etkilediğini açıklayarak, “Türkiye’de birçok sorun var. O konu kapandı artık. Ben İzmirli vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılıklarını ortaya koyduklarını inanıyorum. Ben parti içi konuları sosyal medyada konuşmam. Herkesin ağzından çıkanın kulağını duyması lazım. Biz iktidar yolunda ilerliyoruz, o duyarılıkla bunu söylüyoruz. Bizim kimse ile kavga etmeye niyetimiz yok. Gereken tavır olmuştur ve kapanmıştır” dedi.

‘TÜRKİYE’DE DURUM BU’

Kızılay kartlarının kaybolması ve durumu meclise taşımasıyla ilgili soruya ise Sertel, “144 bin liralık yardım çeki kayıp. 100 ve 200 liralık çekler kayıp. Bu bana bilgi olarak gelince ben araştırdım ve bu kayıpların bedeli orada çalşanlardan kesiliyor. Şimdi onlara baskı yapıyorlar ve bir çek kayıp diye açıklama yaptılar. Bunun açığa çıkması için İçişleri Bakanının müfettiş yollaması lazım. Bu 144 bin açığı kapatmak için bankadan kredi çektiklerini biliyorum. Kızılay ne yazık ki soyuluyor. Yoksullara yardım edilen yerde paraları birkaç kişini alması söz konusu. Ben kanıtlayamayacağım için isim veremiyorum ama müfettiş gitse ortaya çıkarır. Ne yazık ki Türkiye’de durum bu” ifadelerini kullandı.

‘SOSYETE DAMAT İÇİN SORUN YOK’

Sertel, esnafın dibe vurduğunu en çok da kahvehane, birahane sahiplerinin ve çalışanlarının bundan etkilendiğini kaydetti. Kahveciler Odasının mitingine kendi isteiği ile gittiğini hatırlatan Sertel, “Avrupa’da esnafa can suyu verilirken bizde esnafın canını aldılar. Türkiye’de o akadar çok kötü kararlar var ki. Okullar açılacak dediler kırtasiyeler toptan aldılar ürün yığdılar, şimdi okul açılmıyor, ne oalcağı belli değil. O insanların zararını kim tahsil edecek? Sosyete damat için sorun yok ki. Ona göre her şey güllük gülisanlık” diye konuştu. Tunç Soyer’in belediyeye 167 bin iş başvurusu olduğunu bu işi kendilerine bırakmalarını söylediğini belirten Sertel, “Hak veriyorum Soyer’e” dedi.

İktidarın medya ilişkilerini de eleştiren Sertel, “2008 yılında gazeteciler tutuklanmaya başladı. Ben bu konuda mücadale ettim. 200’ün üzerinde gazetecinin yolu sorgudan ve tutuklanmadan geçti. Birçok kardeşimiz cezaevine girdi. Özgürlükleri yok etmek ve Türkiye’y rezil etmek için. Türkiye dışardan çok kötü görünüyor. Basın ve ifade özrgürlüğü açısından kötü yerdeyiz. Halkı bu konuda daha duyarlı olması lazım. Pembeyi siyah siyahı beyaz diye çalıştrmaya çalışıyorlar. B,z,m bu noktadan medyanın kendini koruyan bir yapıya kavuşması lazım bu da CHP iktidarlığında olur” şeklinde konuştu.

‘İTTİFAK DEVAM ETMELİ’

Millet İttifakı’nın devam etmesi gerektiğini söyleyen Sertel şunları belirtti, “Biz bu ülkede demorasi isteyenlerle demokrasiye karşı olanların cepheleştiğini görüyoruz. Bu ülkede namuslu insanlarla, hırsızlığa karşı mücadelesi va gibi geliyor. Biz hakkı yenmiş insanlardan yanayız. Biz böyleyiz. Diğer kesimde liberal görüşte, muhafazakar görüşte olabilir ama demokrasiyi isteyen yapıda olmalı. Biz halka karşı sorumlu olmalıyız. Millet İttifakı ile biz yine ittifak kuralım ama önce hedefleri belirleyelim. Oradan bizim kontenjana koyulacak varsa onlarda olsun. Bugün meclis çok iyi oldu her partiden konuşuyorlar, çok önemli. Bu yoktu daha önce bu Kemal Beyin sabırla ördüğü özveri ile bu ittifak bir araya geldi”

Editör: Haber Merkezi