İZ GAZETE- 1 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan Antalya Havalimanı  ihalesinin her zaman olduğu gibi 5'li çeteye verileceğini, yapılacak olan ihalenin şeffaflıktan uzak, yandaş baskısı altında yapılacağını ve sürpriz olmayacağını ileri süren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İktidar yandaşı şirketlerin yurtiçi ve yurtdışındaki büyük projeleri aralarında paylaştıklarını, sıranın Antalya Havalimanı'na geldiğini söyledi.

İHALE İGA GİRSİN DİYE BEKLETİLDİ İDDİASI 

Daha önce İstanbul Havalimanı’nı işleten ve aldıkları kamu ihaleleri ile sürekli gündeme gelen Cengiz, Limak, Kalyon ve Mapa Holding ortak iştiraki olarak faaliyet yürüten İGA’nın 3 yıl boyunca havalimanı işletme şartını yerine getiremediği için ihaleye giremediği iddiasının basında yer aldığını anımsatan CHP'li Sertel, Antalya Havalimanı'nın Türkiye’nin en çok yolcu taşıyan üçüncü havalimanı olduğunu ve daha önce ihale şartlarını karşılamayan İGA'nın,  ihaleyi almaya uygun hale gelmesi için iki yıl bekletilmiş olabileceği iddiasını dile getirdi.

KAPASİTE ARTIRIM İHALESİ

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Sertel, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'de yayımlananan ihale ilanına göre; Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ve iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmak suretiyle verilmesi işi ihale edilecek" dedi.

2025'DE YAPILACAK İHALE NEDEN ÖNE ÇEKİLİYOR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, "Ek süre uzatımı ile birlikte 2025 yılında bitmesi gereken işletme süresi yapılan bu ihale ile neden öne çekiliyor? 2025 yılında yapılması gereken ihale neden şimdi yapılıyor?" sorusunu yönelten Sertel şu sorularına da yanıt istedi:

1.5 yıl önce pandemi nedeniyle iptal edilen ihale neden şimdi acil olarak yapılıyor? Pandemi süreci son mu buldu?

Böylesine büyük bir ihaleye neden 40 gün gibi kısa bir süre verilmiştir? Bahse konu ihaleye yabancı yatırımcılar davet edilmiş veya edilecek midir?

İhale şartnamesine göre yalnızca TAV ve İGA mı işaret edilmektedir?

Bu ihale ilave yatırım ihalesi midir yoksa işletme hakkı devri ihalesi midir?

Editör: Haber Merkezi