Bakan Çağatay Kılıç’ın Ocak 2015’te yaptığı incelemelerde "Tribünler yıkılıp yeniden yapılsın. Stat yeni sezona yetişsin" dediğini belirten Sertel, stadın hangi sezona yetişeceğini sordu.

Haklı gerekçelerle ihalesi iptal edilen Göztepe ve Karşıyaka statları eleştiri malzemesi olurken yapımı için iki yıldır hiçbir adım atılmayan Alsancak Stadı konusunda Bakanlık tarafından tatmin edici bir açıklama yapılmadığını ve ortaya proje dahi konulamadığını belirten Atila Sertel, şunları söyledi:

KAPLUMBAĞA HIZI

“Her İzmirli için ayrı bir önemi ve hatırası olan Alsancak Stadı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2014 yılı Ağustos ayında maçlara kapatıldı ve ancak 7 ay sonra yıkılmaya başladı. Yıkım süreci bile çok yavaş işledi. Bugün gelinen noktada Alsancak Stadı için iki yıldır bir çivi bile çakılmadı. Son aşamaya geldiği söylenen proje halen daha ortada yok. İzmir için yapılan veya yapılacak olan diğer projeler gibi Alsancak Stadı’nın yapımı da kaplumbağa hızıyla ilerliyor ne yazıkki. Acaba İzmirli sporseverler bu konuda da cezalandırılıyor mu? Sayın Bakan, zaman zaman açıklamalar yaparak ‘stad yapılacak, projesi bitecek, yeni sezona yetişecek’ dedi ancak yıl 2016 oldu ve ortada yıkılan stadın yarattığı boşluktan başka hiçbir şey yok.”

ÖNERİYE SICAK YAKLAŞTI

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Alsancak Stadı’nın parti ayrımı gözetmeksizin tüm İzmirlilerin ortak isteği olduğunu ifade ederken, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’a stadının yapımına bir gün dahi gecikmeden başlanılması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.  Milliyet Ege köşe yazarı İsmail Özelçinler’in Alsancak Stadı konusunda “Herşeyi bir kenara bırakıp, TBMM’de İzmir’i temsil eden AK Parti-CHP ve MHP vekillerinden 2’şer kişiden, toplam 6 kişilik bir heyet oluşturularak, ilgili bakanlığa ve birimlere en kısa zamanda başvurun. Öncelikle Alsancak Stadı’nın yapımına başlanıp bitirilmesini sağlayın” şeklindeki önerisine destek verdiğini ifade eden Sertel, bu yönde bir girişimde seve seve yer alacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi