İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olacağını açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. 

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Kemal Karataş yazılı açıklama yaparak, son günlerde bir takım çevrelerin adayların belirlenmesi sürecinin uzamasını bahane ederek CHP'de kriz var algısı oluşturmaya çalıştıklarına vurgu yaptı. Karataş, "Ne CHP’de, ne de İzmir’de kriz var. Kaos yok. Olamaz da… CHP’de kriz bekleyenler, CHP’nin karışmasını isteyenler, böyle bir beklenti içerisinde olabilirler. Süreç ilerliyor ama partinin yetkili organları bu süreci titizlikle de değerlendiriyorlar. Unutmayınız ki; 2014 Yerel Seçimlerinde, CHP’nin İzmir’de adayı belliyken bile, 10 Şubat’ta aday açıklaması yapılmıştı. Yani, geç kalınmış bir durum yok, endişeye de düşmeye gerek yok" ifadelerini kullandı. 

Kemal Karataş, “Bir takım çevreler adayların belirlenmesi sürecinin uzamasını bahane ederek,CHP Genel Merkezinde ve İzmir CHP’de kriz olduğu yolunda haberler yaymakta,halkımızın böyle düşünmesini sağlamaya çalışmaktadır! Bilinmelidir ki; Ne CHP’de, ne de İzmir’de kriz yok, kaos yok. Olamaz da… CHP’de kriz bekleyenler, CHP’nin karışmasını isteyenler, böyle bir beklenti içerisinde olabilirler. Süreç ilerliyor ama, partinin yetkili organları bu süreci titizlikle de değerlendiriyorlar.  Bu sürecin uzamış olmasını bahane ederek, CHP’de kriz varmış gibi bir algı yaratılması hatasına kimse düşmemelidir. Bilinmelidir ki; İlk defa Türkiye’de, bu yerel seçimlerde ayrı ayrı partilerin bir araya gelerek ittifak yapmaları söz konusu. İşte bu ittifak çalışmaları, süreci uzatıyor diye düşünebilirsiniz. 
Unutmayınız ki; 2014 Yerel Seçimlerinde, CHP’nin İzmir’de adayı belliyken bile, 10 Şubat’ta aday açıklaması yapılmıştı. Yani, geç kalınmış bir durum yok, endişeye de düşmeye gerek yok. Hiç kaygılanmayın… Bu partide sorumluluk almaya hazır, bilgili, tecrübeli, arkasında başarı hikayeleri dolu, İzmir’i bilen, İzmirli’nin de bildiği, tanıdığı, İzmir sevdalısı, Cumhuriyet sevdalısı, Atatürkçü,  çağdaş, yurtsever, İzmir aşığı insanlar var.” şeklinde konuştu.

'ADIMIZ MUSTAFA KEMAL...'

“CHP’de kriz yok, kaos yok. Yarışmamız da bundandır. Biz biliriz, birbirimizi” diyen CHP İzmir İl eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş, AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’ye de seslendi. Karataş, “Adımız Mustafa Kemal…  Senin adın Zeybekci diye… iki ders alıp zeybek de oynayabilirsin. Ama içten ve samimi olmadıkça ne fayda? Peki; arkasından söyleyebilir misin İzmir Marşı’nı, Onuncu Yıl Marşı’nı? Herkes ayakta…Tekrar tekrar… Avurtlarını yırtarcasına, yürekten ve kalpten… “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye haykırabilir misin? Hadi oradan… Hadi! CHP’de ne kriz ne kaos ne umutsuzluğu var”  dedi.

Editör: Haber Merkezi