İZ GAZETE – 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkanı ve Balçova Belediye Başkan adayı olan Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı YSK tarafından düşürülmüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi aldığı karar ile adaylığı düşürülen Mehmet Ali Çalkaya yerine Çalkaya’nın eşi, Fatma Çalkaya’yı Balçova Belediye Başkan adayı olarak göstermişti.

Çalkaya'nın adaylığının Haşim Kaya isimli bir şahsın şikayeti üzerine düşürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından Dokuz Eylül Gazetesi yazarı Serdar Öztürk, Mehmet Ali Çalkaya’yı şikayet ederek adaylığının düşmesine sebep olan Haşim Kaya’nın kim olduğuna dair yazdı.

HAŞİM KAYA KİMDİR?

Adli kayıtlarda bulunan mahkeme tutanaklarına güre 1980 Muş doğumlu olan Haşim Kaya, 2007-2008 yıllarında Avukat F.Y.'nin yanında icra takip işlerine bakıyordu. Daha sonra avukatın yanından ayrılan Kaya, kendi danışmanlık şirketini kurdu. Çeşitli alacakların tahsili için kurduğunu söylediği şirkette bir süre çalışan Haşim Kaya, hakkındaki şikayetler üzerine yargılandı.

İzmir 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2017/239 sayılı dosyasında yer alan bilgilere göre, “Avukat Ş.Ş.'nin yanında icra takip elamanı olarak çalışmasına rağmen kendisini çevresine avukat olarak tanıttığı, Kaya Hukuk Bürosu başlıklı kendi isim ve telefon numarası ile yanında çalıştığı avukatın adresi bulunun kartvizit bastırdığı, sosyal medya hesaplarında kendisini avukat olarak tanıttığı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 1997-2000 yıllarında okuduğunu bildirdiği, bu şekilde avukatlık yapma yetkisi olmadığı halde kanunların tanıdığı hakları kullandığı ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 63/3 maddesindeki suçu işlediği görülmüştür” denildi.

HDP SEMPATİZANI OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ, HDP YALANLADI

Çalkaya hakkında şikayette bulunan Haşim Kaya’nın 9 Eylül Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile HDP sempatizanı söylemiş ancak sosyal medyada AKP’li Binali Yıldırım ve Savcı Sayan ile olan fotoğrafları tepki çekmişti. Yine 9 Eylül Gazetesi’nde aktarılan bilgiye göre, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, Kaya’nın adını ilk kez duyduğunu söyledi.

HDP’NİN ADAYINI DA ŞİKAYET ETMİŞ

Öte yandan gazeteci Serdar Öztürk’ün aktardığına göre HDP sempatizanıyım diyerek Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının düşmesine neden olan Haşim Kaya, bir yıl önce de HDP İzmir Milletvekili adayı Bayram Ercan'ı da şikayet etmiş.

Öztürk yazısını,  “Devamını yarın getirelim. Küçük dilinizi yutmaya hazır olun. Çünkü ilginç bağlantılar okuyacaksınız...” diyerek noktaladı.

İşte Serdar Öztürk’ün Bu nasıl bir kumpas? başlıklı yazısı:

Haşim Kaya'yı artık hepiniz tanıyorsunuz.

YSK'ye yaptığı başvuru ile Balçova Belediye Başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olan Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığını düşüren isim.

Geçtiğimiz hafta gazetemize de konu olan Kaya, telefonla ile görüştüğümde HDP sempatizanı olduğunu, HDP'nin 2018'de İstanbul milletvekili adayı olan ismin aynı gerekçelerle adaylığının düşürülmesine kızdığı için itiraz ettiğini söyledi.

HDP'liler Haşim Kaya'yı tanımıyordu.

CHP'liler proje olduğunu söylüyordu.

AKP'liler ise Kaya'nın CHP'li olduğunu iddia ediyordu.

***

Filmi biraz geri saralım.

2018 yılı genel seçimleri.

HDP'nin İzmir 1. Bölge 5. sıra adayı Dr. Bayram Ercan.

Ercan, aynı zamanda İzmir'de yayın yapan yerel bir radyonun sahibinin de damadı.

Eşi D.K.E. radyo programlarının yanı sıra eşinin seçim çalışmaları için de en büyük yardımcısı.

***

Dr. Bayram Ercan ile telefonla görüştüm.

Ercan'ın anlatımına göre, radyoya o sıralarda sık sık kendisini dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın danışmanı olarak tanıtan biri geliyor.

Yaptığı abartılı konuşmalardan rahatsız olduğunu ve bunu paylaştığını söyleyen Dr. Bayram Ercan, “Benim tepkilerim üzerine, o kişinin radyoya çok yararı olduğunu, hatta KHK ile kapatılma tehlikesine karşı kendilerine yardım ettiğini, iktidar partisi içinde önemli tanıdıkları olduğunu söylediler” dedi

Ercan'ın sözünü ettiği kişi kim biliyor musunuz?

Haşim Kaya...

***

Telefonda uzun uzun sohbet ettiğim Dr. Bayram Ercan, başına gelen ilginç olayları anlatmaya devam etti.

Ercan, “HDP adaylığım sonrasında hakkımda hem resmi makamlara çeşitli şikayetler, hem de sosyal medyada saldırı ve ihbarlar başladı. Çeşitli soruşturmalar açılıyor, gözaltına alınıyordum. Araştırdım ve hakkımdaki iddiaların çoğunu Haşim Kaya'nın yaptığını belgeledim. Bu kadar şikayetten sonra gözaltına alındım ve tutuklandım. Üç ay cezaevinde kaldım. Bu sırada da başıma gelmeyenler kalmadı” dedi.

Evet yanlış duymadınız.

HDP sempatizanıyım diyerek Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığının düşmesine neden olan Haşim Kaya, daha bir yıl önce HDP İzmir Milletvekili adayı Dr. Bayram Ercan'ı da şikayet etmiş.

Nasıl bir HDP sempatizanlığıysa artık...

***

Dr. Bayram Ercan telefonda anlatmaya devam ediyordu.

O anlattıkça ağzım açık dinliyordum.

“Cezaevinde olduğum sırada, eşimde duran cep telefonumdan Haşim Kaya'nın eşine tehdit içerikli mesajlar atılmış. Soruşturma açıldı. Cezaevinde olduğum için suçlu olmam imkansızdı. Aklandım. Sonradan anlaşıldı ki, Haşim Kaya benim telefonumdan eşine tehdit mesajları atıyormuş. Doktor olduğum için sağlık müdürlüğüne bile ihbarda bulunmuş. Bölücüdür, vatan hainidir demiş. Hakkımdaki soruşturma sırasında öğrendim ki, sağlık müdürlüğüne ihbar eden de Haşim Kaya imiş. Sürekli Binali Yıldırım'ın danışmanı olduğundan söz edip hava atıyordu. Hatta AKP Milletvekili Hamza Dağ'ı çok iyi tanıdığını, kendisine sormadan iş yapmayacaklarını söylüyordu” dedi.

Kafam karışmıştı.

HDP sempatizanıydı ama HDP milletvekili adayını şikayet ediyordu.

AKP içinde iş bitiriyordu.

Keşke bu kadarla kalsa...

Devamını yarın getirelim.

Küçük dilinizi yutmaya hazır olun.

Çünkü ilginç bağlantılar okuyacaksınız...

Editör: Haber Merkezi