YAĞIZ BARUT / TUGAY CAN / İZ GAZETE - Menemenliler ile Menemen Halk Meclisi kuruluş toplantısı kapsamında buluşan ve Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Serdar Aksoy, Menemen Belediyespor’a ilişkin süren tartışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Aksoy “Bundan sonra belediyemiz, bir spor kulübünün, adı ister Menemen ister Asarlık olsun, Menemenli’nin ödediği vergileri bir kulübe aktarmayacak. Belediyemizin bir kulübü şampiyon yapma gibi iddiası bundan sonra yoktur. Çünkü belediyeler şampiyon yapmak için yok" ifadelerini kullandı.

‘MENEMEN BELEDİYESPOR’A OLMASI GEREKEN ŞEYİ SÖYLEDİK’

Menemen Belediyesi’ne ait 170 civarında gayrimenkulün Menemen Belediyespor’a oradan da üçüncü şahıslara kiraya verildiğini aktaran Aksoy, “Menemen Belediyesi gayrimenkul anlamında zengin bir belediyedir. Biz bu konu hakkında hukuki müdahalelerle başladık ve yapılmış sözleşmelerin hukuka aykırı olduğunu söyledik. Biz mazbatayı aldıktan bir hafta sonra müfettiş getirdik. Belediye'nin fotoğrafını çekti. Biz de Belediyespor’a olması gerekeni söyledik” şeklinde konuştu.

Aksoy konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bunlar belediyeye aittir ve kira bedellerinin spor kulübüne değil belediyemize ödenmesini söyledik. 15 günlük süre verdik ve birçok kısmını da geri aldık. Artık bu gelirler belediyemize geliyor. Herhangi bir şahsa ya da kulübe ya da üçüncü şahıslarda değil. Gelirimiz hızla artacak ve bundan sonra yatırım zamanı. ‘Biz mallarımızı istiyoruz’ dedik ve aldık”

‘BELEDİYEMİZİN BİR KULÜBÜ ŞAMPİYON GİBİ BİR İDDİAMIZ YOK’

Bundan sonraki süreç içerisinde Menemen Belediyesi’nin amacının Menemenlileri bir üst lige yükseltmek çabası içerisinde olacağını ifade eden Aksoy, “Bundan sonra belediyemiz bir spor kulübünün adı ister Menemen ister Asarlık olsun, bundan sonra Menemenli’nin ödediği vergiler bir kulübe gitmeyecek. Bundan sonra belediyemizin bir kulübü şampiyon yapma gibi iddiası yok. Çünkü belediyeler şampiyon yapmak için yoktur, Menemen halkının şampiyon olması için mücadele edeceğiz. O yüzden bundan sonra kulübe para akışı yok” diye konuştu.

‘TEK AMACIMIZ…’

Aksoy sözlerini şöyle tamamladı:

“Sadece amatör spor kulüplerine belediyemiz bütçesinden binde 7 olarak yardım yapacağız. Bunun ötesi olmayacak. Biz birilerinin rant sağlaması noktasında değiliz. Tek amacımız Menemen'in köylerinde bir genci tinerden, kötü yoldan kurtarmaktır”

Editör: Haber Merkezi