İZ GAZETE - Menemen Belediyesi'ne ait durumda bulunan Kubilay Kültür Merkezi'nin 25 yıllığına İzmir Bakırçay Üniversitesi'ne tahsisi Menemen Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, "Tarihi bir karara şahitlik ediyoruz. Belediye meclisimiz oy birliği ile kararı aldı ve Menemen'in bir öğrenci kenti olma noktasında çok ciddi bir adım atmış olduk. Önümüzdeki eylül ayında fakültemiz de açılıyor. Bu süreç biz seçildikten sonra başladı. Bizim orada bir belediye binamız var, önceki dönemde iki yere birden kiralanmıştı, birini iptal ettik ve akabinde Bakırçay Üniversitesi ile bir anlaşma yaptık. O süreç içerisinde rektörümüz sağ olsun, ciddi anlamda Menemen'e katkı koyma noktasında hareket etti ve o süreçte Menemen'in merkezine üniversiteyi nasıl getirebiliriz diye düşünmeye başladık. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlarımızla istişareler ettik. Üç binamız vardı, tamamını teklif ettik ve karar alındı. Aldığımız karar ciddi ve tarihi bir karar. Kalkınmış kentlere bakarsınız öğrenci kentlerinin hem sosyolojik hem ekonomik olarak kalkındığını görürsünüz. Bu karar ekonomik olarak Menemen'e fayda getirecek ve şehrin sosyolojik yapısı değişecek. 2,5 yıl içinde 2500 öğrenci Menemen'de öğrenim görmeye başlayacak. Belediye binamızı da teklif etmiştik, arkadaşlarımız biz ne yapacağız dediğinde ben de bir yer buluruz demiştim. Ayrıca bu kararın alınmasında  iyasi parti gözetmeksizin tüm belediye meclisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 

'GENEL MERKEZ' DE BİR SIKINTIMIZ YOK' 

Aksoy, projelerinin Genel Merkez'e yansıması hakkında konuşarak, "Genel Merkez'de bir sıkıntımız yok, Genel Merkezimiz'den belediyelere sıkı bir denetleme ve destek var. Yeri geliyor uyarı, yeri geliyor katkı. Belediyeler de bazen hata yapabilir" dedi. 

'İL KONGRESİ'NDE EKSİKLİKLER VARDI AMA...'

Geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir İl Kongresi'nin gerçekleşmesinin ardından Deniz Yücel, ikinci defa CHP İzmir İl Başkanı seçildi. Aksoy, kongre sürecini ve sonucunu değerlendirirek, "Elbette il kongresinde eksiklikler vardı, bu bir sonraki kongrede giderilir. Sonuçta Deniz Yücel il başkanı olarak seçildi ve bir sonraki dönemde başkanlık yapacaktır. Ayrıca kendisi başarılı bir il başkanımız. Sonuç itibariyle kazandığımız ilçelere bakarsanız bir artış da söz konusu. Neticede İl Kongremiz bitti. Geride kaldı. Onu kendi aramızda tartıştık. Bunlar söylendi. O defter kapandı. Bundan sonra ileriye bakacağız" dedi. 

'TÜM GELİRLER BELEDİYEYE AKIYOR'

Aksoy, mart ayından itibaren Menemen Belediyesi'nin bütçesinin dengeleneceğini ifade ederek, "Ekonomik kriz Türkiye'nin her yerinde var ve belediyeleri etkilememesi mümkün değil. Elbette belediyemizin bütçe olarak sıkıntısı var ama mart ayı itibariyle bizim bütçe sıkıntımız bitmiş olacak. Hem çalışanlarımızın maaşları hiçbir sıkıntı olmadan yatacak hem de Menemen'in bütçesi dengelenmiș olacak. Elbette sorunlar var ama esas nokta alternatif geliştirmek. Burada gelirler, Menemen Belediyesi'ne akmaya başladı, herhangi bir kuruma, kulübe değil. Belediye başkanı diyebilir, ben hiçbir iş yapmayayım, borçlarımı kapatayım. Bunu diyebilirsin, bu siyasi bir tercihtir. Ama biz bu seçeneği tercih etmedik"dedi. 

'İKİ DÖNEM YETERLİDİR' 

Serdar Aksoy, seçim döneminde en fazla iki dönem belediye başkanlığı yapacağını söylemişti. Bu düşüncesinin değişmediğini ifade eden Aksoy, " Seçim döneminde de açık ve net söyledim, eğer halkımız onay verirse bir dönem daha yapar ve bu işi bitiririz. Kadın ile erkeği ile pırıl pırıl insanlar var, onlar gelecek ve bayrağı devralacak. Siz derseniz ki ben bu performansla üç dönem de dört dönem de belediye başkanlığı yaparım diye, o zaman kentin önünü tıkamıș olursunuz. Sonuç itibariyle iki dönem yeterlidir. Bırakırken Menemen artık İzmir'dir dedirtmek istiyorum" dedi. 

'MENEMEN'E YENİ BİR OTOGAR KAZANDIRACAĞIZ'

Serdar Aksoy, "Artık Menemen'e yeni bir otogar kazandırıp, mevcut otogarın yerini değiştiriyoruz. Garaj projesini değiştirdiğimiz zaman Menemen'in hem giriş hem çıkışı tamamen farklı bir noktada olacak" dedi. 

'MERDİVEN ALTI BELEDİYECİLİK BİTTİ' 

Aksoy, izleyenlerden gelen 'Menemen'e lunapark istiyoruz' cümlesine şu ifadelerle cevap verdi: "Her şeyin bir usulü var. Daha önce burada bir lunapark vardı ama bunun sözleşmesi nerde? Tamamen korsan bir lunapark. Orada bir çocuğumuzun başına bir şey gelse, bunun altından nasıl kalkacağız? Merdiven altı belediyeciliğin bittiğini idrak etmek lazım. Evet, lunapark yine olsun, bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor, olsun ama gayri hukuki olarak deği̇l. Kararlarından korkmuyorum. Hizmet etmek için radikal kararlar alınmalı" dedi.

Editör: Haber Merkezi