Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy , “Ümit Kartal ile Potkal” programına konuk olarak İz Gazete Genel Yayın Yönetmenin sorularını yanıtladı, Menemen’de gerçekleştirdikleri yeniliklere değinerek projelerinden bahsetti.  

‘BELEDİYE BAŞKANI BEN YAPTIM DAYATMASINA GİRMEMELİ’

Menemen Belediyesi Başkanı Serdar Aksoy, değerlendirmeye değişimin kolay olmadığını vurgulayarak başladı. Menemen’de yenilenmiş bir Sevgi Yolu'na başladıklarının altını çizerek bu yol yapımındaki karar aşaması hakkında konuştu:
“Biz yol çıktığımızda, aday adaylığımız zamanında bile halkla karar vereceğiz, halkla yöneteceğiz dedik. Sevgi Yolu'nu düzeltmek isterken ilk etapta esnafı çağırdık. Hangi tarihte olması gerektiğinden tutun, nasıl olacağına kadar her şeyi esnafla görüştük. Zaten olması gereken budur. Belediye Başkanı ‘Ben yaptım, oldu’ dayatmasına girememeli. Menemen’de Sevgi Yolu'nda bir sıkıntı var evet ve değişmesi lazım. Ama bunun muhatabı orada yedi yirmi dört çalışan, yaşayan esnaflar. Doğal olarak karar vermesi gerekenler de onlar. ”

‘BANA BİRAZ MELİH GÖKÇEK TARZI GİBİ GELİYOR’

Serdar Aksoy ayrıca, Menemen’deki kullanışsız alanların değerlendirilmesine yönelik, “Şu anda yaptığımız tüm yeşil alanlarda testi ve çömleği kullanıyoruz. Yeşil alanlarda var olan havuzlar var, kullanışsız. Bana biraz Melih Gökçek tarzı geliyor. Bu havuzlar çocuklar için tehdit. Elektrik kaçakları söz konusu. Menemen deyince aklınıza gelen testiyse, yeşil alanlarımızda da bunları değerlendirmeliyiz" dedi.

‘BU TOPLUM, DENİZLERE, MUSA ANTERLERE ALIŞACAK’

Menemen Belediye Başkanı Aksoy, geçtiğimiz aylarda Gölpark Asarlık'ın uzun zamandır kapalı duran iki kapısını açmasına yönelik “Hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz ve burası bizim anavatanımız. Buradaki değerlere sahip çıkmalıyız. Kapılarımız kapalıydı. Bu kapı açılırsa giren vatandaşlarımızın sorun çıkaracağına dair bir ön yargı vardı. Bu ırkçı duruş ve ötekileştirici bir söylemdir. Bu toplulukta yaşayan farklı renkteki, kimlikteki insanlarız biz. Ve bu kapıyı açtık, hiçbir sıkıntı da olmadı. Olmazdı zaten, niye olsun ki?” diye konuştu.
 Aksoy ayrıca, “ Kapılardan birinin adını Musa Anter koydum. Kendisi Anadolu’nun yarattığı değerlerden biridir. Siyasi düşüncesini sevmeyebilirsiniz. Ama bu toplumun Ahmet  Kaya’ya, Deniz’e, Hüseyin’e alışması lazım, alışacak. Bunları kabul ettiğimiz vakit hiçbir sorum yok. Bunları kabul ettiğimiz vakit ırkçılık ve faşist anlayış yok olmuş oluyor" açıklamalarında bulundu.

‘EĞER TOPLUMDA KADIN YOKSA İSTEDİĞİNİZ KADAR DEMOKRASİ SLOGANI ATIN…’

Aksoy, buna ek olarak “Asarlıkta yaşayan halkımız ve belediyemizle aramızda bir uçurum vardı. Şimdi ise yok. Mesela şu an Menemen’de Kadın Dayanışma Merkezi yok. En kısa zamanda Tatlısu ve Asarlık’ta Kadın Dayanışma Merkezi acıyoruz. Biz demokrasi istiyorsak bunun temel taşı kadının sokakta var olması. Eğer toplumda kadın yoksa istediğiniz kadar demokrasi sloganları atın ama bunun karşılığını alamazsınız" dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN HALK MECLİSİ KURUYORUZ’

Serdar Aksoy, Menemen’de görevi devraldığından beri gerçekleştirdikleri yeniliklere yönelik ise şunları kaydetti: 
“İki aydır görevdeyiz. Bu iki ayda Menemenin mallarını geri aldık. Bu ne demek? Menemen’in mallarını geri almak, gelir kaynağını geri almak demek. İkinci olarak Menemen’deki belediye organizasyonunu değiştirdik. Sevgi Yolu’na başladık, şenlikler düzenledik, halkımız kadınlarımız dışarı çıksın istedik. Yeşil alanlarımızı değiştiriyor, önümüzdeki haftadan itibaren ise halk meclisi kuruyoruz."

‘BU BİR KARA PROPAGANDADIR’

Serdar Aksoy, eşi Dilek Aksoy’un Menemen Belediyesi bünyesinde işe girdiği iddialarına İZ WEB TV aracılığıyla cevap olarak “31 Marttaki seçim sonuçlarını hazmedemeyenler halen daha sosyal medya üzerinden saldırı yazıyor. Benim eşim devlet memurudur, Menemen belediyesinde çalışması gibi bir durumu yok, ihtiyacı da yok. Benim esim adliyede çalışıyor ve şu an adliyede sıkıntı yaratıyorlar, eski işine geri dönmesi konusunda. Ama şunu eşim Menemen Belediyesinde çalışmıyor, çalışmayacak.  Bu bir kara propagandadır” diye tepki gösterdi. 

‘TOPLUM SİZDEN UCUBE BİNALAR GÖRMEK İSTEMİYOR’

Aksoy, 23 Haziran'da İstanbul’da tekrarlanacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair, “Toplum çok dinamik ve değişken. Ve bunun İstanbul’a yansıdı. AKP- MHP’nin algılayamadığı bir husus var. Toplum değişti, artık sizden ucube binalar görmek istemiyor, birey olmak istiyor. Bizimle ilgili yatırım yapıyor. Farkındaysanız Binali Yıldırım’ın ikinci süreçte söylem değişikliğine gitti, daha bir sosyal devlet söylemlerine başladı. AKP- MHP ittifakına söylüyorum, kendilerinin değimiyle ati alan Üsküdar’ı geçti.  Boşuna çırpınmayın. İmamoğlu bu seçimleri kazanacak. Net olan bir şey var gerçek anlamda Atatürk Milliyetçileri bugün İmamoğlu’nun arkasında. Çünkü bu değişimi onlar da gördü. AKP-MHP ittifakı çatlıyor. Sen sulayman soylu bu tabirler siyasi konjetur gereği kullanılacak tabir değildir. Bu toplumda yaşayan tüm kesimler Türk-Kürt hepsi birer renktir. Bu renkleri ayrıştırmaya çalıştınız ama beceremediniz. Diyelim ki negatif bir durumla karşılaştık ve 23 Haziran’da tam hukuksuzluk oldu. Ama toplumun vicdanında İmamoğlu Belediye Başkanıdır. İsterseniz kazanana kadar seçim yapın” diye konuştu.

‘GAYET İYİ BİR UYUM VE YENİ BİR EKİP’

Aksoy, komşu belediyelerle aralarındaki ilişkiye değinerek, “Gayet iyi bir uyum ve yeni bir ekip var. Geçmiş dönemdeki başkanlarımıza teşekkür ederiz ama artık siyasi paradigmalar değişti. Esas nokta bir domino taşı gibi başarıya muhtacız, başarmak zorundayız. Birisi kalkıp Utku Gümrükçü başarısız dese bu bize de yansır. Ya da biri çıkıp Serdar Aksoy başarısız dese bu Çiğli’ye Utku Gümrükçü’ye de yansır. Bu ekibin başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere başarılı olma zorunluluğu var. Belediye Başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum hızlı olmak ve net karar vermemiz gerekiyor çünkü onay almamıza dört yıl var, genel seçimlere. Ben bu gözle bakıyorum” diyerek cümlelerini noktaladı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy programın sonunda Nazım Hikmet’in “Davet”  adlı şiirini okudu.