İZ GAZETE-  Mehmet Kuzu yaptığı açıklamada, belediyeciliğin bir kenti yaşanabilir hale getirmenin önemini vurgularken, belediyeciliğin temel görevini kentte yaşayan tüm insanlara eşit mesafede yaklaşmak ve kamu kaynaklarının verimli kullanılabilmesiyle olabileceğini aktardı.
Kuzu sözlerine, "Belediyeler, yerel yönetimlerin dinamosu olarak kamusal alanların yaygınlaşmasına öncü olur. Kentte yaşayan herkese yönelik verimli ve sürdürülebilir programlar sayesinde refah seviyesi yükselir.Ben, müteahhit ya da tüccar değilim. Ömrüm belediyelerde geçti ve dört yıldır kooperatif savunuculuğu yapıyorum. Belediye Başkanlığına aday olma kararımın temel sebebi kooperatiflerin gelişmesi için olanakları seferber edebilmek. Selçuk’un refah düzeyini, herkesin kollektif üretime katılarak katılımcı olacağı bir düzenle artıracağız. Bizim önderi olacağımız Belediyecilik anlayışı, “kooperatif belediyecilik” olacak. Öyle ki her alanda kooperatif örgütlenmelerin önünü açacağız. Tarımsal Kalkınma kooperatiflerimizi ayaklandırıp ihracat noktasına getirirken hizmet ve dayanışma kooperatifleriyle kadın, genç, engelli, çocuk alanlarında sürdürülebilir kalıcı yapılar oluşturacağız." şeklinde devam etti.

"YURTTAŞLARI DOĞRUDAN DAHİL EDECEĞİMİZ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI"

Mehmet Kuzu aynı zamanda mahalle kooperatiflerinin önemina dikkat çekti. Kuzu konu hakkındaki görüşlerini "36.000 nüfuslu bir kentte yaşıyoruz. Merkezde beş ana mahallemiz mevcut ve bu mahallelerimizin toplam nüfusu ilçe toplamının %82’sini oluşturuyor. Öncelikle bu beş mahallemizin muhtarlarıyla kafa kafaya verip mahalle tüketim kooperatiflerinin oluşması için adım atacağız. Yurttaşları doğrudan dahil edeceğimiz bir yönetim anlayışı sayesinde kaldırım, temizlik, asfalt ve park konularındaki sorunları doğrudan çözebileceğiz. Belediyemiz çalışanlarının ikamet ettikleri mahallelerle ilgili yapacağımız çözümleme sayesinde tüm çalışanlarımızın mevcut görevi yanında bir de ‘’mahalle kooperatifi’’ izleme ve takip görevi olacak. Belediyecilik, sokakta ve halkın arasında yapılır. Tüm belediyeciler öncelikle bireysel olarak yaşam alanlarına sahip çıkacak, ardından ortak akıl sayesinde sorunlarımızı birlikte çözeceğiz.Beş ana mahallemiz yanında ilk olarak özel politika geliştirmemiz gereken Belevi Mahallemiz var. Belevi’yi doğal ve kültürel değerlerine uygun olarak turistlerin uğrak noktası haline getireceğiz. İzban hattında durak çalışmaları devam eden Belevi’yi, ziyaret edilebilir bir ekolojik tarım yerleşkesine dönüştürmek Selçuk’un katma değerini artıracaktır." şeklinde dile getirdi. 

"KÖYLERİMİZE ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ KAZANDIRACAĞIZ"

Kuzu yaptığı açıklamada köyleri de unutmadığını söyleyerek, "2014 öncesinde tüzel kişiliği kaldırılan köylerimizin hepsi artık mahalle statüsünde. Köylerimiz mahalle oldu diye, merkezdeki mahallelerle köyleri bir tutamayız. Her ne kadar nüfus bakımından köylerimiz kan kaybediyor olsa da dengeli kır-kent ilişkisini kurabilmek için her köyümüz için ayrı bir politika geliştireceğiz. Sekiz köyümüzün tümünde tarımsal kalkınma kooperatiflerimizin mevcut durum analizini çıkarıp kurumsal kapasitelerini geliştirmek için çalıştaylar düzenleyeceğiz. Çiftçilerimizin üretimde zorlandıkları konuları tek tek tespit ederek çözümler üreteceğiz. Köylerdeki tarımsal üretimi destekleyici eko-turizm uygulamalarını gündeme alıp yenilikçi uygulamaların önünü açacağız. Tüm köylerimizde üretilen ürünlerin bütünsel tanıtımı için “Üretim ve Pazarlama Kooperatifi” oluşturarak ortak satış kanalları üzerinden piyasaya “Selçuk-Efes ürünleri” kazandıracağız.Tüm köylerimiz içerisinde ayrı değerlendirilmesi gerektiğine inandığım Şirince için muhtarımız öncülüğünde, Şirince Türetim Derneği’nin yönlendireceği ekiple komisyon oluşturacağız. Hem gıda güvenliği hem de temizlik konularında özel bir çalışma yapılacak. Köyde kurallara uyulmasını diyalog ve sürekli denetim yöntemiyle sağlayacağız." dedi.

"SETKA'YI ETKİN HALE GETİRECEĞİZ"

Selçuk Belediyesi başkan aday adayı olan Mehmet Kuzu, Selçuk'un UNESCO kriterlerine uygun olarak yapılması gerektiğini dile getirdi. Kuzu, "Dünya Mirası Selçuk’un kalbi Efes’tir, ruhu Meryemana’dır. Belediyemizin yetkileri dahilinde UNESCO kriterlerine uygun olarak yapılması gerekenleri yerel yönetim olarak yine ortak aklı kullanarak gerçekleştireceğiz. Efes Alan Yönetimi’nin çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürebilmesi için gerekli destekleri sağlayacağız. Selçuk Belediyesi öncülüğünde kurulan “Setka'yı etkin hale getireceğiz. Selçuk turizminin, Selçuk’taki tüm sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yönetilmesi temel ilkemiz olacak. Setka, bir “Turizm Geliştirme Kooperatifi” olarak tanıtım giderlerinin ortaklaştırılmasını sağlayıp turizm için yapılacak harcamaların ekonomik olmasını sağlayacak." şeklinde düşüncelerini aktardı.


TERTEMİZ SELÇUK

Selçuk’un son günlerdeki en temel sorunu temizlik sorunu olduğunu dile getiren Kuzu,  “Görüyoruz ki mahallelerimiz, sokaklarımız toz içerisinde ve temizlik işleri etkin biçimde yönetilemiyor. Selçuk’un temizliğini teknolojiyle buluşturacağız. ODTÜ’lülerin geliştirdiği “akıllı çöp konteynırı” uygulamasını kentimize kazandıracağız. Temizlik işlerimizden elde edilecek yakıt ve insan kaynağı verimliliğiyle sokaklarımızın daha temiz ve nefes alınabilir olmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

‘LİYAKATİ ESAS ALACAĞIZ’

Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü;
“Selçuk Belediyesi, personel ve bütçe yönetimi konusunda zafiyet içerisinde bulunuyor. Bu nedenle öncelikle tüm çalışanların görev ve sorumlulukları net olarak belirlenecek. Çalışanlarımızın verimli çalışabilmesi için ortam ve koşullar sağlanacak, yöneticilerin atanmasında tamamen liyakatı esas alacağız. Yine, performans göstergelerini teknolojiden yararlanarak takip edeceğiz. Her belediye çalışanı görev alanlarıyla ilgili konularda günlük raporlamalar yapacak. Bu raporlamalar yöneticilerimiz tarafından denetlenerek izlenecek ve sonucunda her belediyecinin görev aşkıyla sorumluluklarını yerine getirmesini sağlayacağız.”
“Belediyemizin karşı karşıya olduğu borç sorunu ilk gündemlerimiz arasında. 52 milyon TL’yi aşan borçlarımızı, Belediyemizin yıllık toplam gelirine göre dengeleyebilmek için gelir kaynaklarımızı üretim için kullanıp nakit akışını artıracağız.”

Selçuk’ta yaşayanların sosyal yardımlarla edilgen hale getirmek yerine herkesi üretime teşvik ederek uzun vadeli ekonomik kalkınma yöntemleri geliştirmeliyiz.” diyen Kuzu, “Selçuklular, çalışkandır; üretmeye yatkındır. Belediyenin görevi üretim için alanlar oluşturmak, girişimciliği artıracak teşviklerde bulunmaktır. Bizim belediyeciliğimizde kaynaklarımız geliştirilecek, üretime dayalı ve herkesin söz hakkının olduğu bir yurttaş örgütlenmesi oluşturulacaktır.” şeklinde konuştu.
Belediye Kanunu’nda yeri olan yerel hizmetlere gönüllü katılım ve kent konseyi konularında etkin yöntemler izleyerek Selçuk’taki tüm sivil toplum örgütlerinin yerel karar verme süreçlerine etki etme alanı oluşturacağız. Belediye Meclisi toplantılarımıza, sivil toplum örgütlerimizden temsilcilerimizin katılımını sağlayıp söz hakkı verilmesine olanak tanıyacağız.

‘SELÇUK’U KOOPERATİF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YÖNETMEYE ADAYIZ’

Selçuk’un, tarım ve turizm kenti olduğunu hatırlatan Kuzu, sözlerini şöyle tamamladı;
“Selçuk’un sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkaracak yerel yönetim politikasının oluşması için yenilikçi ve yaratıcı bir öndere ihtiyaç vardır. Selçuk’un değerlerine sahip çıkarak gelecekçi bir bakış açısıyla şiddetsiz iletişim yöntemlerini kullanarak “Kooperatif Belediyecilik” anlayışıyla Selçuk’u yönetmeye adayız. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partimizin bu görevi vermesi ve sonrasında tüm Selçukluları kucaklayacak bir yaklaşımla yürütülecek seçim kampanyasıyla Selçuk, İzmir’in kalesi olarak layık olduğu yere yükselecektir.”

Editör: Haber Merkezi