TUGAY CAN / İZ GAZETE - Özgürlükçü Gençlik Derneği tarafından 19-20-21 Temmuz tarihleri içerisinde Seferihisar’da yapılması planlanan ‘Gençlik Yaz Kampı’ Seferihisar Kaymakamlığınca yasaklandı.

Yasağın ardından Özgürlükçü Gençlik Derneği üyeleri karara tepki göstererek bir açıklama gerçekleştirdi.

‘SEFERİHİSAR KAYMAKAMLIĞI BİZE KAMPIMIZIN YASAKLANDIĞINI İLETTİ’

Özgürlükçü Gençlik Derneği tarafından yapılan açıklamada “Ancak bizleri karanlık bir gölge gibi takip eden emniyet güçleri, kampın yapılacağı işletmeyi tehdit ve baskı ile sindirmeye çalışmakta. Uydurma iddialarla işletme sahibini açıkça tehdit etmekten çekinmeyen jandarma ve Seferihisar Kaymakamlığı bu sabah, kampımızın yasaklandığını iletti” denildi.

‘‘GENÇLİĞE DÜŞMANLAR, GENÇLİĞİN NEŞESİNDEN KİM KORKAR?’

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“ Gençliğe düşman, işçiye düşman, kadına düşman, doğaya düşman, sanata düşman, LGBTİ’ye düşmanlar. Bu düşmanlık ve yıkım yaratan düzene karşı gençliğin alternatiflerini tartışan, yeni bir toplumsallığın imkanlarını arayan, özgürlüğün sınırlarını genişletmeyi dert edinen faaliyetimizi uydurma gerekçelerle engellemeye çalışanlara kötü bir haberimiz var: Özgürlükçü Gençlik Dernekleri özgürlük serüvenine kararlılıkla devam edecek. ÖGD olarak özgürleşme yolundaki kararlılığımızın artık kimse tarafından dikkate alınmayan uydurma iddialarla kırılacağını sananlar yanılıyorlar”

“Gençliğin neşesinden kim korkar? Karanlık zihniyetler korkar. Topluma ve biz gençlere yıkım, sömürü ve talandan başka bir şeyi reva görmeyenler korkar. Bizlere işsizlik, yoksulluk ve nefreti reva görenler korkar”

‘ÖZGÜRLÜK BİZİM’

Özgürlükçü Gençlik olarak Seferihisar’da gerçekleştirilmesi planlanan kampın yasaklanmasına ilişkin dayanışma çağrısı yapılan açıklamada “Biz onlardan korkmayacağız. Kampımızı belirtilen tarihte ve belirtilen yerde yapacağız. Uyduruk gerekçeleri onların olsun, özgürlük bizim. Baskı ve yasaklamalara karşı, hukuksuzluğu ilke edinenlere karşı kamuoyuna çağrımızdır. Özgürlükçü Gençlik olarak kampımızın engellenme girişimine karşı dayanışmayı büyütelim” ifadelerine yer verildi.

TWİTTER KAMPANYASI DA DÜZENLEYECEKLER

Öte yandan Özgürlükçü Gençlik Derneği, Seferihisar Kaymakamlığı tarafından verilen yasak kararına karşı #gençlikkampıyasaklanamaz tagi ile sosyal medya kampanyası yürüteceklerini aktardı.

GENÇLİK YAZ KAMPI’NDA NELER YAPILIYORDU?

Özgürlükçü Gençlik tarafından sürdürülen Gençlik Yaz Kampı’na Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek yüzlerce öğrenciyle; üniversiteli gençliğin güncel taleplerine ve sorunlarına çözüm arayışlarının tartışılacağı paneller, Ekoloji, LGBTİ+, Kadın, Kültür-Sanat gibi alanlar ile ilgili çeşitli atölyeler, söyleşiler, oyunlar ve konser dinletileri gerçekleştiriliyordu.

'TARAFIMCA UYGUN BULUNMAMIŞTIR'

Öte yandan Seferihisar Kaymakamlığı'ndan Özgürlükçü Gençlik Derneği'ne yollanan yazıda 'Tarafımca uygun bulunmamıştır' yazısı da dikkat çekti.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Yasağa ilişkin ulaştığımız Kaymakamlık yetkilileri ise gazetemize yaptığı açıklamada ise konunun İlçe Jandarma Komutanlığına sevk edildiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi