İZ GAZETE - İlçe binasında yapılan açıklamaya CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, CHP Seferihisar Kadın Kolları Başkanı Günay Öksüz, CHP Seferihisar Gençlik Kolları Başkanı Akın Emre İldeniz ve partililer katıldı. 

Yapılan açıklamada Soyer'in asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışıldığını ifade edildi. 

Partililerce Soyer'e destek verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

Son günlerde bir yerlerden düğmeye basılmışçasına belli kesimlerce Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’e dönük asılsız bir sürü kirli bilgiyle bir linç girişimine tanık olmaktayız. Sn. Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylık ihtimali güçlendikçe saldırıların dozajının yükseldiğini görüyoruz. Her partilimizin olduğu gibi Sn. Tunç Soyer’in de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olma hakkı vardır, bu konuda liyakati tamdır.

 Çalışan, üreten, yoktan var eden Tunç Soyer ne yaptı da, kimi çıkar çevrelerinin bu kadar zoruna gitti? Seferihisar neredeyse yoktan var edildi. O dar imkânlar ve yetersiz bütçelerle birçok belediye mevcut durumu bile sürdüremezken; Seferihisar’a birkaç tane Seferihisar katan ve bu hedefe ulaşmak için kaynak yaratan (amacına uygun olarak satılan yerler) Tunç Soyer’in yaptığı işler ve aldığı kararlar doğrudur. Bu nedenle, akıl ve vicdan sahibi herkes onun arkasında duruyor.

Sayın Tunç Soyer’in yurtdışı seyahatleri her zaman oldu ve olacak. Uluslararası birçok kuruluş ve organizasyonda görev alan, yöneticilik yapan Tunç Soyer’in temsil misyonunu ve yüklendiği sorumluluğu değil de o toplantılara katılmasını sorun edenler, en hafif deyimle kötü niyetlidir. Hele bu seyahatleri gezi olarak niteleyen kıt zekâlı vasatlara ne söylense boş…

Sayın Tunç Soyer yaptıkları ve yapacaklarıyla her zaman var olacak. Sakin şehirle hayatın gereksiz hızının dizginlenmesi, doğal hayatın savunulması, rantın yöre halkının yararına sunulması, köylerin savunulması, kooperatifleşmenin desteklenmesi, çevreci politikaların öncelenmesi, çocuk ve yaşlılarımıza dönük hizmetleri, sanatın ve sanatçının yaşama koşullarının özenle korunup geliştirilmesi… Ve daha birçok hizmet… Bunlardan rahatsız olanlar, ne yazık ki rahatsız olmaya devam edecekler. Yapacak bir şey yok; toplum yararı, bu zavallı muhterislerin çıkarlarından önce geliyor. Öyle veya böyle bunu öğrenecekler.

Bu çerçevede CHP Seferihisar İlçe Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları olarak bizler Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in sonuna kadar yanında olduğumuzu ve hep birlikte söz konusu kesimleri rahatsız etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Editör: Haber Merkezi