DEVA Partisi'nin ülke genelinde yürüttüğü 'DEVA Tarlada' etkinliğinin İzmir ayağında İl Başkanı Seda Kaya Ösen, gençlik çalışmalarıyla sahaya indi. İl yönetiminin de katıldığı “DEVA Tarlada” etkinliğinde üreticilerle ve tarım işçileriyle bir araya gelen Ösen “Biz salon siyaseti yerine saha siyaseti yapıyoruz. Dolayısıyla sorunları yerinde inceliyor ve çözüm önerilerimizi içeren Eylem Planlarımızı istişare ederek oluşturuyoruz. Bugün tarım işçileriyle birlikte tarladayız. Onlarla birebir temas kurarak sorunlarına DEVA olacağız” dedi.

Türkiye’de tarımın maliyetinin karından fazla olduğuna dikkat çeken İzmir İl Başkanı Ösen “Son dönemde mazota, gübreye gelen zamlar çiftçilerimizin belini büktü. Ülkemiz verimli topraklara sahipken potansiyeli değerlendirilemiyor maalesef. Üretici de tüketici de mağdur. Bir an önce gerekli iyileştirmelerin yapılarak çiftçilerimizin, tarım işçilerimizin mağduriyetleri giderilmeli” diye konuştu.

“ÜRETİCİ ÜRÜNÜNÜ DEĞERİNDE SATACAK VE EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK”

Etkinlikte üreticilere Tarım Eylem Planını anlatan Ösen “DEVA iktidarında çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz erteleyeceğiz. Çiftçinin kullandığı mazot ÖTV’sininn tamamını; gübre maliyetinin ise %50’sini çiftçiye geri vereceğiz. Çiftçilerin traktörüne, toprağına haciz gelmeyecek. Üretim döngüsü hiç duraksamayacak. Üretici ürününü değerinde satacak ve emeğinin karşılığını alacak” dedi.  Ziraat Bankasının tekrar çiftçinin bankası haline getireceklerini ifade eden Ösen “Çiftçilerin teminat problemlerini çözeceğiz. Kredilerin geri ödenme zamanını ve süresini ürün hasat süresi ve dönemine göre belirleyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi