Ankette Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABB Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı İmamoğlu, İYİ Parti lideri Akşener ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu karşısında kaybettiği belirtildi. Anketteki senaryolar doğrultusunda Erdoğan'ın oyu en az Yavaş karşısında ölçüldü. Erdoğan yüzde 35.6 oy alırken Mansur Yavaş yüzde 54 alıyor.

MetroPOLL Araştırma şirketi Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında adayların ikinci tura kalmasına ilişkin oluşacak senaryoları anketle araştırdı. Ankette, Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karşısında kaybettiği belirlendi.

Metropol ikinci tur adaylarına ilişkin senaryoları ölçmek için katılımcılara “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura aşağıda yer alan adaylar kalırsa hangi adaya oy verisiniz?” sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan - Mansur Yavaş: Erdoğan yüzde 35.6 oy alırken, Yavaş yüzde 54 oy alıyor. Yüzde 4.6 kararsız olduğunu belirtirken yüzde 5.6 ise protesto oy kullanacağını söylüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan – Ekrem İmamoğlu: AKP Genel Başkanı Erdoğan, yüzde 37.7 oy alırken, İmamoğlu yüzde 51.7 oy alıyor. Yüzde 4.3 kararsız olduğunu ifade ederken, yüzde 6'sı protesto oy tercihini kullanacağını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan - Meral Akşener: Bu yarışta Erdoğan yüzde 38.8 alırken, Akşener yüzde 48 oy alıyor. Yüzde 4 kararsız olduğunu söylerken, yüzde 9.1 ise protesto oy tercihini kullanacağını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan - Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan bu yönde kurulacak sandıktan yüzde 39.8 alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 46.1 alıyor. Yüzde 4.9'lu bir kararsız kitle, yüzde 9 oranına ise protesto oyuna başvuracağını söyleyen bir kitle var.

Erdoğan bu ankette en az oyu ABB Başkanı Yavaş karşısında, en fazla oyu ise CHP lideri Kılıçdaroğlu karşısında alıyor.

Ankette en fazla kararsız seçmen yine Erdoğan-Kılıçdaroğlu ikilisi arasında belirlendi. En fazla protesto oy oranı ise Erdoğan - Akşener ikilisi arasında ölçüldü.

Editör: Haber Merkezi