Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'ya karşı özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı.  

KILIÇDAROĞLU'DAN ACİL ÇAĞRI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara TBMM'nin acilen toplaması için çağrı yaparken, "Türkiye ne yapacak?  Güvenlik zirvesi toplanıyor. Denizli'den ifade ediyorum. Güvenlik zirvesinden sonra TBMM'yi acilen toplayın. TBMM'ye bilgi verin. Ülkemiz açısından son derece stratejik ve sorunlu bir süreci yaşıyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki turist göndermediği zaman perişan oluyoruz. Doğalgaz göndermediği zaman perişan oluyoruz" açıklamasında bulundu.

"Normalde, sağlıklı işleyen bir demokrasi içinde bir siyasal iktidar ülkeyi yönetirken, bir başka ülkeye ekonomik açıdan bu kadar bağımlı bir süreci yaşatmazdı" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Yaşatmaması lazımdı. Bir ülke bir başka ülkeye sadece enerji alanında yüzde 60 bağımlı olabilir mi? Söylerken içim acıyor. Nükleer Santralle birlikte bu rakam daha da büyüyecek. Dünyanın en pahalı elektriğini alacağız. Türkiye'nin güvenliği açısından Montrö Sözleşmesi çok önemlidir. Ona bağlı kalmak da sadık kalmak da çok önemlidir. Birilerinin telkiniyle de Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her yanlış adımın faturası ağır olur. Suriye'de 33 askerimiz şehit edildi. Herhangi olumsuz bir tablonun Suriye'de bize yükleyeceği faturayı da hepinizin dikkatine sunuyorum. Güzel bir ülkede yaşamak, beraber yaşamak varken, bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak varken böyle bir tabloyu Türkiye hak ediyor mu" diyerek tepki gösterdi.

SOYER: 'BİR İNSANLIK SUÇUNU DAHA KALDIRACAK YER YOK'

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Tarih kitaplarında bir insanlık suçunu daha kaldıracak yer yok. Masumlar ve çocuklar için çok geç olmadan, durun" ifadelerini kullandı. Soyer paylaşımında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' cümlesini de yer verdi.

Editör: Haber Merkezi