İZ GAZETE - DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı İz WEB TV’de yayınlanan ‘Ümit Kartal ile Potkal’ programına konuk olarak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından emeğin 100 gününü değerlendirdi. Sarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 günlük performansı hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

‘İZMİR’DE İYİ BİR EMEK ÖRGÜTLÜLÜĞÜ OLUŞTURDUK’

 Sarı, İzmir’de İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin anti-demokratik yasalara karşı mücadele etmesinin ‘Çok renk, çok ses’ ilkesi ile birlikte düşünülebileceğini söyledi. Sarı, “İyi bir emek örgütlülüğü oluşturduk” dedi.

‘AĞRI BELEDİYESİ’NDE KÜTÜPHANE YERİNE PAZARYERİ YAPILMAK İSTENİYOR, İZMİR’DE İSE ELEKTRİK FABRİKASI KAMULAŞTIRILIYOR’

‘Her şey çok güzel olacak’ ın İstanbul’un sloganı olduğunu İzmir’de de ‘Her şey iyi gidecek’i söylemek durumunda olduklarını ifade eden Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP İl başkanı suya %10 değil %3 indirim olduğunu söylemiş bunu böyle bile kabul görsek bir indirimdir ama kendi belediyelerinde, örneğin Bursa’da suya ve ulaşıma %10 zam yapılmıştır. Ağrı Belediyesi’nde bir kütüphane yıkılarak pazar yeri yapılmak istenmektedir oysa İzmir’de elektrik fabrikası kamulaştırılan bilime, sanata, kültüre katkı sunulması için çalışmalar yapılıyor”

‘100 GÜN BAŞLANGIÇTIR’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 günlük performansını da değerlendiren Sarı,  “100 günlük belediye başkanlığı döneminde üç adet; İz Deniz, İz Enerji ve Tüm Bel-Sen bir toplu sözleşme yapmıştır. Toplu sözleşmeler enflasyonun üzerinde ve yaşanabilir bir ücretle işçilerin de onayıyla bitirilmiştir. Oysaki AKP hükümeti işçiye emekliye memura %5 ve altı oranında zamları reva görmüş kamu toplu sözleşmesinde 5 + 4 teklifi ile gelmiş ve insanları çalışanları açlığa ve yoksulluğa mahkum etmiştir. Doğal olarak 100 gün İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sendikalar açısından yüz güldüren gelişmelere doğru evrilmeye başlamıştır. Tabii bunu anlamayanlar 100 gün aşk meşk fayton mayton diye algı yaratmak isteyebilir. Emek açısından AKP’li belediyelerle kıyaslandığında güzel günleri hep birlikte göreceğimiz aşikardır 100 gün daha bir başlangıçtır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi