TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Yücel, “Sarayın emri ile İzmirlilere dayatılan bir ismi, Soyer ile karşılaştırmamak lazım” dedi.

CHP’de 27 Ocak Pazar günü gerçekleşen Parti Meclisi’nin ardından ilk kez konuşan Deniz Yücel basın toplantısında konuşan Yücel, seçim sürecini değerlendirdi. Tire ve Kiraz’da İyi Parti’nin aday gösterilmesi sonrasında İzmir’de 30’da 30 hedeflerinin bitmediğini belirten Yücel, AKP-MHP ittifakına bir belediye verilmemesinin İzmir’de 30’da 30 başarısı ile aynı anlama geleceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayları ve seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Yücel, parti içi demokratik yarışın bittiğini belirterek, “Tunç Soyer ve ilçe belediye başkan adaylarımız hayırlı osun. Aday belirleme kriteri olarak bizim için en önemli huşus adaylarımızın İzmir ile bağ kurabilecek isimler olması ve CHP’de geçmişi olmasıdır. Ne mutlu bize ki tüm adaylarımız bu kriterlere sahip.” dedi.

‘SARAY EMRİ İLE GELENLERİ SOYER İLE KARŞILAŞTIRMAMAK LAZIM’

Tunç Soyer’in adaylığını da değerlendiren Yücel, “Tunç Soyer sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da tanınan bir isim. Soyer’i dışarıdan gelen bir isimle karşılaştırmak doğru değil. Sarayın emri ile İzmirlilere dayatılan bir ismi, Soyer ile karşılaştırmamak lazım.” dedi

Aday belirleme sürecinde CHP İzmir İl Yönetiminin başından beri sürecin içerisinde olduğunu kaydeden Yücel, “Kararlar verecek olan son noktada elbette MYK ve Parti Meclisi. Bu süreçte örgütün sesine sahip çıktık. Siyaset bir tercih ve tavır meselesidir. Biz de bu süreci bu şekilde yürüttük.” diye konuştu.

‘KİMSEYE ADAYLIK GARANTİSİ VERİLMEDİ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday gösterilmediği için kırgınlık yaşayan isimler olması hakkında da yorumlarda bulunan Yücel, “Kimseye adaylık garantisi verilmedi. Aday adaylığı kararı bizim kentimize partimize ülkemize karşı kendi kendimize vereceğimiz kararlar. Kırgınlık varsa bile bunun kısa süreli olacağını düşünüyorum. Tüm aday adaylarının adayların etrafından çalışmalara katılacağı konusunda bir şüphemiz yok. Ben İl Başkanı olarak eleştiriye açık oldum. Partimizi bu süreçte görev alan tüm üyeleri ile birlikte süreci tarafsız ve adil bir şekilde yönettiğimize inanıyorum. Kendi istediğimiz isimler olamadı diye tepki gösterilmesi doğru değil. Biz siyaseti ilke ve ideoloji temelinde yapıyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır.” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU MÜJDESİNİ VERDİ

İlerleyen günlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde bulunacağının müjdesini veren Yücel, İzmir’in Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının hepsi İzmirliler ile bağı olan isimler.” diye konuştu.

Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açıklanmayan Buca ve Bayraklı 2 Şubat’ta yapılacak olan Parti Meclisi’nde belirlenecek. Ardından hızlı bir şekilde seçim sürecine gireceğiz. Bugün ilçe başkanlarıyla ilerleyen günlerde ise milletvekilleri ile bir araya geleceğiz. Yaşanan süreç ve sonrası ile ilgili yol haritamızı belirleyeceğiz.”

İlerleyen günlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde bulunacağının müjdesini veren Yücel, İzmir’in Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının hepsi İzmirliler ile bağı olan isimler.” diye konuştu.

BİRİLERİNİ BİR YERELERE TAŞIMAK İÇİN SİYASET YAPMADIM

“Mevcut listenin Kurultay’a hesabıyla yapıldığı iddiası tamamen içi boş bir iddia. Kocaoğlu İzmir için değerli bir isim. Bundan sonraki süreçte de desteği ve katkısına ihtiyacımız olan bir isim. Ben bu görevi ya da siyaseti birilerini bir yerlere taşımak için yapamadım ve yapmıyorum. Belirlenen adayların birtakım beklentiler ile belirlendiği iddiası spekülasyondan öte bir şey değil. “

“İzmir’de mevcut belediye başkanlarının büyük çoğunluğunun aday gösterilememesi hakkında konuşan Yücel, “Biz devrimciliği savunan bir partiyiz. Değişimin nedeni olarak başarı ya da başarısızlığı aramak doğru değildir. Bazı ilçe belediye başkanlarımız ile yola devam edilmemesi kan değişikliği olarak algılanmalıdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Herhangi bir şekilde parti içi hesaplaşma yok. Böyle bir hesaplaşmanın içinde olamadım olamayacağım. Bu iddialar Cumhuriyet Halk Partisi’nin önünü tıkamak için yapılan kasıtlı hareketlerdir.”

SEVDA ERDAN KILIÇ’IN İSTİFASI HAKKINDA NE DEDİ?

PM üyesi Kılıç’ın istifası ve kendisi hakkında açıklamaları ile ilgili konuşan Yücel, “Bunlar parti içi meselelerdir. Sonradan basına yapılmış açıklamalar. Kendisiyle henüz görüşmedim.” dedi.

Değişimin kaçınılmaz olduğunu aktaran Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Değişim her zaman beklenir. Küskünlük ve kırgınlıkları tamir etmeyi biliriz. Bu konuda sorumluluk almaktan kaçamayız. Partimizin başarısını etkileyen bir davranışa izin vermeyiz. Menemen’de ki istifa ile ilgili gerekli çalışmayı yapıyoruz. Partiyi seçime götürecek bir yönetim kurulacak. Onun dışında Selçuk ve Narlıdere adayı da kesindir. İkisi de partimizin içinden gelen iki isimdir.

Abdül Batur’un Narlıdere yerine Konak’tan aday gösterilmesi hakkında bir soruyu da yanıtlayan Yücel, kararın Parti Meclisi’ne ait olduğunu belirterek, “Bir kan değişikliği gerekmiş olabilir.” yorumunda bulundu.

‘KAN BAĞI ÜZERİNDEN YARGILAMAK DOĞRU DEĞİL’

30’da 30 hedefi ile ilgili de konuşan Yücel, “Tire ve Kiraz ilçelerinde aday çıkarmama konusu bizim inisiyatifimiz dışında olan bir durumdur. İyi Parti ile Bir ittifak söz konusu. AKP-MHP ittifakına tek bri belediye vermemek de 30’da 30 hedefimizi yerine getirmektir. Aday göstermediğimiz Tire ve Kiraz

Kadın aday sayısının beklentinin altında kaldığı görüşene katıldığını söyleyen Yücel, İyi Parti teşkilatını Soyer’e verdiği tepkiye ilişkin de konuştu.

Yücel, “Tunç Soyer’e verilen tepkiler doğru değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilkeler ve ideolojiler üzerinden siyaset yapmak doğru. Bir insanı babasıyla ya da başka bir kan bağı olan kişiler üzerinden yargılamak doğru değil. Bu hukuk ve adalet ile bağdaşan bir durum da değil. Bu eleştiriler doğru değildir. Ancak Bunun seçim sonuçlarına yansıyacağını düşünmüyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi