Sağlık sorunları için gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'da tedavi gören Rahmi Turan, gündeme bomba gibi düşen “Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li” yazısında ismi geçen kişiyi açıkladı. Söz konusu yazıda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’li isme, “Senin CHP Genel Başkanı olman gerekiyor. Düşün taşın. Ben de yardımcı olurum” dediği iddia edilmişti.

O KİŞİ MUHARREM İNCE

Rahmi Turan, “Uzun bir süredir tedavim nedeniyle Londra'dayım. Yani ortadan kaybolduğum falan yok. Son 2 gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de şimdi öğrendim… Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi açıklamak istiyorum. Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu önemli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım. Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu. Ama önemli bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek…” açıklamalarında bulundu.

CHP LİDERİ NE DEMİŞTİ?

Chp Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur..." açıklamasında bulunmuştu. CHP lideri, “CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var mantık var, başka işin mi gücün mü yok. Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum." İfadelerini de kullanmıştı.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

Sözcü yazarının açıkladığı CHP’li Muharrem İnce ise söz konusu yazının ardından Twitter hesabından, “CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP’ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır.” İfadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İzmir’de partisinin il başkanlığındaki törende konuşan Erdoğan ise, Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın köşesinde ortaya koyduğu iddia ile ilgili şöyle konuşmuştu: “Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler. ‘Böyle bir görüşme olmadı’ dediler. Ve bunu haber yapan gazeteci kayıp… Bay Kemal senin hayatın yalan. Bak İzmir’den milletvekili olduğun ilden sesleniyorum sana. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin, ettin! Etmediğin takdirde CHP’nin genel başkanlığından çek git. Ama yapamaz…O gazetenin köşe yazarı da bu da… Bunların hayatı yalan.”

Editör: Haber Merkezi