TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylar sahaya inmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hafta sonu gerçekleşen aday tanıtım toplantısının ardından Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal Bayraklılar ile buluştu.

HALK SANDAL’A YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Bayraklıların hınca hınç doldurduğu miting alanında çok sayıda Bayraklılı Sandal’a destek olmak için alanda bulunurken, kalabalık sık sık ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’ sloganları attı.

Halk, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde CHP’nin Bayraklı adayı olan Serdar Sandal’a yoğun ilgi gösterirken, mitinge ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç da katıldı. Mitingde ayrıca İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Murat Karacan ve CHP’nin Bayraklı aday adayları da hazır bulundu.

Serdar Sandal’ın konuşması öncesinde konuşan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı’nın ilk belediye başkanı olan mevcut başkan Hasan Karabağ’a selam gönderirken,

“Kimseyi ötekileştirmedik. Herkes ile kucaklaştık seçilen Belediye Başkan adayı CHP’nin ideolojisini temsil eder. Ancak Bayraklı’nın tamamına eşit mesafede yurttaş bilinci ile demokrasi anlayışı ile hizmet eder.” dedi.

‘BİZ İZMİR’İN KALBİYİZ’

Konuşmasında ithal adaya karşı direnen on dokuz aday adayına da teşekkür eden Bayraklı CHP Belediye Başkan adayı Sandal, “Bayraklılar olarak Bayraklı’nın hakkını savunacağız. Gerek adaylık süreci gerekse meclis üyeliklerinde aynı tavrı sürdüreceğiz. Biz Bayraklı olarak kendi kent kimliğimiz ile ayakta durmak istiyoruz. Biz Karşıyaka ile Bornova ile anılmak istemiyoruz. Biz Bayraklı’yız. İzmir’in kalbiyiz” diye konuştu..

'BAYRAKLI’DA SANDIKLARI PATLATMAK ZORUNDAYIZ'

Sandal, “Ne söylerlerse ne ithamlarda bulunurlarsa bulunsunlar, bizim duruşumuz net. Tüm çalışan arkadaşlarımızın ekmeğini büyütmeye geliyoruz. Kimsenin ekmeğinde, aşında, koltuğunda gözümüz yok. Herkesin ekmeğini büyütmeye talibiz.” dedi.

Centilmence bir seçim kampanyası yürütmek istediğini ifade eden Sandal, “Şunu  biliyorum ki biz bu dönem Bayraklı’da ki bütün sandıkları patlatmak zorundayız. Tüm mahallelerimizde sandıkları patlatmak zorundayız. Hedefimiz yüzde 60.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne seslenen Sandal, “Sofrasındaki ekmeği bizimle bir olan arkadaşlara sesleniyorum. Kimseyi ötekileştirmeye gelmiyoruz.. Sizden aldığımız güç ile bu kenti İzmir’in kalesi yapalım.”

‘BU KENTTE BİR ADAM YATAĞA AÇ GİRİYORSA…’

Sandal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim öncelikli projemiz açlıkla yoksulluk ile mücadele olacaktır. Bizim tercihimiz yoksuldan emekçiden yana. Belediye Başkanı olduğumda bu kentte bir adam daha yatağa aç giriyorsa o koltuk bize haram olsun. Tüm çocuklarımız, okula gidemeyen ihtiyaçları karşılanmayan bütün çocuklarımıza ihtiyaçlarını sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Bizim adaylık sürecimiz biraz gecikti. Ama bütün hazırlıklarımız tamamladık. En yüksek oy almak için örgütün tüm üyeleri, yüreğinde hak hukuk adalet sevgisi olan herkesi bu bayrağın altına bekliyoruz.”

FOTOĞRAFLAR: Yağız Barut

Editör: Haber Merkezi