Sanatçı ve aydınlar Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF), depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Kampüsü’nde rektörlük için hazırlanan binaya taşınması kararından vazgeçilmesi için çağrı yaptı. Açıklamada, binanın sanat eğitimi için uygun olmadığı belirtildi.

"RAPORLARIN PAYLAŞILMAMASI ŞAİBE OLUŞTURDU"

Sanatçı ve aydınlar DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Tınaztepe Kampüsü’ndeki rektörlük için hazırlanan binaya taşınması kararından vazgeçilmesi için yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Narlıdere yerleşkesinde bulunan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ni, depreme dayanıksız olduğu iddiasıyla Tınaztepe kampüsünde yer alan rektörlük için dizayn edilmiş, sanat eğitimi işlevini karşılamayan, sanat eğitimini neredeyse bitirme eşiğine getirecek idari binaya taşıma kararı almıştır. Fakat söz konusu raporlar tüm çağrılara rağmen kamuoyu ile ısrarla paylaşılmamaktadır ve bu durumu şaibeli bir duruma getirmiştir” denildi.

"SANATIN YOK EDİLMESİNE SESSİZ KALMIYORUZ"

Rektörlüğe karardan vazgeçme çağrısı yapılan açıklamada, “Bu metinde imzası bulunan bizler sanatın yok edilmesine, sanatçı adaylarının işlevsiz bir mekanda eğitim(!) görmesine sessiz kalmıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ataol Behramoğlu, Ayça Erturan, Caner Cindoruk, Ercan Kesal, Genco Erkal, İdil Fırat, İlkay Akkaya, Kazım Öz, Levent Üzümcü, Melis Birkan, Mert Fırat, Murat Uyurkulak, Orhan Alkaya, Orhan Aydın, Özcan Alper, Süreyya Karacabey, Şebnem Sönmez ve Tilbe Saran’ın da aralarında olduğu çok sayıda isim çağrıya imza attı.

DUVAR

Editör: Haber Merkezi