İZ GAZETE - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin Belediye Başkanlarına yönelik, il, ilçe kongreleriyle ilgili ‘Karışmayın’ talimatı sonrasında, ilçelerdeki muhaliflerin eli kuvvetlendi. Karşıyaka’da, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın, mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ı desteklediğini ve delege seçimlerine yön vermeye çalıştığını iddia eden muhalifler, Başkan Akpınar’ı kendi sloganıyla vurmuştu. Geçen yıl, 8 Mart’ta ‘İsteğim zaman kahkaha atarım sana ne?’, ‘Gece yarısı sokakta dolaşırım, gezerim, sana ne?’ vb sloganlarla ülke gündemine oturan Karşıyaka Belediyesi’nin afişleri; bu yıl delege seçimlerinde eski Belediye Başkanı Cihan Türsen tarafından değiştirilerek kullanıldı. Belediyenin afişleri üzerinde değişiklik yapan muhalifler ‘Delege seçerim/seçilirim, oyumu istediğim gibi kullanırım, sana ne’ yazılı afişlerle Hüseyin Mutlu Akpınar’a gönderme yaptı.

Bunun üzerine, mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ise sosyal medya hesabı üzerinden yeniden düzenlenen belediye afişlerine tepki gösterdi. Yıldırım yaptığı açıklamada, 'Önceki dönem belediye başkanlarımızdan Cihan Türsen’in, Karşıyaka Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü afişlerini deforme ederek, kendisine siyasi kazanç elde etme çabasını üzülerek ve utanarak karşıladım.' dedi. 

'Ülkemizde her geçen gün büyüyen ve kanayan bir yara haline gelen kadına karşı şiddete dikkat çekmek amacıyla yapılan ve Türkiye genelinde büyük ses getirerek amacına hizmet eden afişlerin bu şekilde kullanılması ve bunu parti içi bir yarışa malzeme yapılması; bir çaresizlik emaresi, bir vizyonsuzluk, dar görüşlülük ve kadın haklarına karşı bir nezaketsizliktir' diyen Yıldırım açıklamasında lu ifadelere yer verdi;

Bir dönem belediye başkanlığı yapan ‘hukukçu’ bir kişinin, sosyal medya ‘caps’lerinden medet ummak yerine partimiz için özveriyle çalışmasını tercih ederdim.

Örgütümüzün vicdanı o kadar derindir ki; 30 Mart yerel seçimlerinde, 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerinde, ülkemizin geleceğinin oylandığı referandumda, adalet yürüyüşünde, adalet mitinginde, adalet kurultayında olmayıp sadece şahsi gelecekleri için parti içi yarışta olanlara günü geldiginde en güzel cevabı yine örgütümüz verecektir.

Gösterilen bu tavrın, örgüt tabanında karşılık bulmayacağını ve gerekli tepkinin yine örgütümüzce verileceğini de zaman bize gösterecektir.

Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey; yoldaşlık bağlarımızı güçlendirerek kin üzerine, intikam üzerine kurulu darekipci ve ilkesiz siyaseti yıkıp bilimin ve aklın ışığında güçlü CHP örgütlerini yaratıp çocuklarımızın geleceği ve CHP iktidarı için daha çok çalışmaktır.



 

Editör: Haber Merkezi