CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE - Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda "Atatürk'ün vücut bulmuş haliyim" diyen ve bu sözlerden dolayı eleştirilen Eski CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, kendisine ait sosyal medya hesabından manidar paylaşımlarda bulundu.

GÖLGESİ ATATÜRK

Başak'ın paylaştığı bir fotoğrafta, bir çocuk bulunuyor ve çocuğun duvara yansıyan gölgesinde Atatürk figürü çıkıyor. Başak'ın bu paylaşımı eleştirilen sözlerine bir atıfta bulunduğu şeklinde yorumlandı.

Bu paylaşımdan kısa bir süre önce de Leonardo Da Vinci'nin "3 sınıf insan vardır; görenler, gösterildiğinde görenler ve görmeyenler" sözünü paylaşan Başak, bu paylaşıma "Allah kimseyi görüp, anlayıp görmemek, anlamamak için mücadele edenlerden etmesin" sözlerini eklediği görüldü.

Başak o röportajda şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Yollarda olacağız. Ben militan bir adamım. Yatmıyorum. Kongrede söylemiştim. Ben Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim dedim. Birileri farklı yerlere getirdi. Tekrarlıyorum. Ben Atatürk’ün vücut bulmuş haliyim. Şu anda ben delege değilim. Konak gibi bir yerde ilçe başkanıyım. Ne ailem, ne amcamın oğlu, ne başka biri yok. Anlayana bu bir derstir. Biz Konak'ta ben olmayı kaldırdık. İçimize biz olgusunu yerleştirdik. Adalet yürüyüşüyle selden kütük kapma dönemi bitmiştir. Biz bunu Konak'ta uyguladık. Selden kütük kapmadık. Biz Konak Örgütü olarak Atatürk'ün vücut bulumuş haliyiz.”

Editör: Haber Merkezi