Cengiz Aldemir/ANKARA- AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT merkezine, "Burası terörist yetiştiren bir kurum'' diyerek ani bir baskın ziyareti gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri gündeme bomba gibi düştü.

SADAT merkezine yapılan baskında Kılıçdaroğlu ile birlikte giden milletvekilleri arasında yer alan İzmir Milletvekili Kani Beko konuyla ilgili İz gazeteye değerlendirmelerde bulundu. Beko, ülkedeki illegal yapılanmaları aralamak için, insanları tedirgin eden ve Türkiye’nin geleceğiyle ilgili endişeler yaratan SADAT'ın, Türkiye'de şeriat hükümleriyle yönetilecek bir devlet kurma çabası içinde olan paramiliter bir oluşum olduğunu söyledi.

BEKÇİ SADAT İLİŞKİSİ

Üyelerinin büyük bir kesiminin TSK’dan ihraç edilmiş eski askerlerden oluşan SADAT’ın ordu, polis ve sivil silahlı birlikler halinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde faaliyet gösterdiğini belirten CHP'li Beko, iktidarın son düzenlemeleri ile Emniyet’e bağlı bekçilerin de SADAT’ın şehir birlikleri ile ilişkili olduğu iddialara dikkat çekti.

BU ÜLKENİN YÜZDE 90-95'İ ŞERİATA KARŞI

SADAT yapılanmasını kura emekli asker Adnan Tanrıverdi’nin, kendisine ait internet sitesinde 22 sayfalık “Yeni Anayasamız hayırlı Olsun” başlıklı bölümde hazırladığı anayasa taslağını anımsatan Beko, "Dinci faaliyetleri yüzünden askeriyeden emekli edilen Tanrıverdi'nin 30 Aralık 2011 tarihinde onursal başkanı olduğu ASDER vasıtasıyla, "Yeni Anayasamız hayırlı olsun” başlıklı bölümde hazırladığı anayasa taslağını meclise yolladığı belirtilmektedir. Söz konusu taslakta; başkanlık sisteminin getirilmesi, anayasada değişmez maddelerin bulunmaması, laiklik ilkesinin kaldırılması, idam cezasının getirilmesi, ordunun dindar olması gibi öneriler yer almaktadır. Bu ne cüret, küstahlık, kendini bilmezliktir? Bunlar kendilerini ne zannediyorlar? ülkemiz sahipsiz değildir. Bu ülkenin %90-95'i laiklik yanlısı ve altını çizerek söylüyorum, Orta Çağ kalıntısı şeriat devletine karşıdır. İktidar yanlıları bu gerçeği hala kafalarına sokamadılar" sözleriyle tepki gösterdi.

SADAT KONTRGERİLLA YAPILANMASIDIR

Saray yönetiminin yalan, yolsuzluk ve rant iktidarını bırakmamak için SADAT gibi paramiliter güçlerden medet umduğunu, ancak bunun nafile bir çaba olduğunu kaydeden Beko, "Genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi SADAT, çok açık bir tür kontrgerilla yapılanmasıdır. Hizmet verilen ülkelerin silahlı kuvvetlerinin ihtiyaç duyacağı her türlü harp silah, araç gereç, yedek parça, patlayıcı madde ve malzemenin tedarikinde aracılık yapan SADAT, şirket adı altında El Kaide, El Nusra, Ahrar ül Şam, IŞİD gibi terörist gruplara lojistik destek veren, onları harekete geçiren ve siyasi iktidara bağlılığı olduğu anlaşılan bir yapılanmadır. Saray yönetimi yalan, talan ve rant iktidarını bırakmamak için bu gibi yapılanmalardan medet umuyor. Aslında bu gibi organizasyonlar iktidarı, halkın gözünde daha da güvensiz hale getirmektedir" diyerek tepki gösterdi.

İKTİDARIN KARANLIK ARKA KORİDORU

İktidarın karanlık arka koridoru olan SADAT gibi bir yapının ciddi şekilde incelenmesi gerektiğine vurgu yapan CHP'li Beko, "Kökeni, işlevi, misyonu ne; ne işe yararlar; nereden gelip nereye giderler? Bu konuda emperyalizmin ve tekellerin özel silahlı birlikleri olan Özel Askeri Şirketler gerçeğine bakmak lazım. Daha önce meclis tutanaklarında "SADAT, Tayyip’in silahlı örgütü mü?" sorusunu iktidar kanadı yanıt veremedi. Bu konu gündeme gelince iktidar sus pus oluyor. Aslında bu soru, SADAT kurulduğu günden beri doğrudan ya da dolaylı biçimlerde çok kez dile getirildi. Ama hiçbir zaman ikna edici bir yanıt verilmedi. Soruyu soranların kuşkuları hiçbir zaman giderilmedi. O yüzden biz bu dakikadan sonra bunların her şeyini takip edeceğiz. Silahlı, ne olduğu belirsiz bu gibi yapılanmaları, mafya döküntülerini asla kabul edemeyiz, etmeyeceğiz. Bugün Muhalefet yüreklidir, cesurdur. Muhalefet Türkiye’dir. Biz kuva-yi milliye'den geliyoruz. Bu gibi bazı dış güçlerin çıkarlarına hizmet edecek olan yapılanmalar bizi yıldıramaz. İktidara geldiğimizde bunların adı bile olmayacak" dedi.