Seçim sürecinde bazı noktalarda eksik afişleme olduğu için ilçe başkanını telefonla arayan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya telefonda ve ardından konunun gündeme geldiği ilçe başkanları toplantısında ağır hakaretler ettiği iddia edilen CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur hakkında disiplin dosyası hazırlandığı ve görevinden alınacağı belirtildi.

Ege Postası'ndan Halide Demir Polatlı'nın haberine göre, 24 Haziran Seçim süreci çalışmaları sırasında Torbalı’ya giden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bazı noktalarda bayrak ve afişlerin eksik olduğunu gözlemleyince, durum hakkında bilgi vermek için partisinin Torbalı İlçe Başkanı Ramazan İsmail Uygur’u telefonla aradı. İddiaya göre, İlçe Başkanı İsmail Uygur durum hakkında bilgi veren Milletvekili Purçu’ya sert çıkıp, ‘Sen kim oluyorsun da beni arıyorsun ve bana talimat veriyorsun?’ dedi. Konuşmanın ilçe başkanı Uygur’un Purçu’ya hakarete kadar varması üzerine tartışmanın büyüdüğü iddia edildi.

TOPLANTIDA DA AĞIR HAKARET EDİNCE…

İddiaya göre telefonda yaşanan tartışma bu kez CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ilçe başkanları, yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıya taşındı. CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, konunun gündeme gelmesi nedeniyle burada da sert bir üslup kullandı. CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre, İlçe Başkanı Uygur, burada da Purçu’ya ağır hakaretler edip, ‘Tek özelliği Çingene olması, ne özelliği var bu kişinin’ diyor.

DİSİPLİN DOSYASI HAZIRLANDIĞI İDDİASI

Konuşulanlara göre CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yaşanan tatsız durumu Genel Merkeze bildirdi. Genel merkez yetkilileri durumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bildirince, Purçu bu kez CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşüp yaşananları aktardı. Duruma kayıtsız kalmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur hakkında disiplin dosyası hazırlandı.

GENEL MERKEZ UYGUR’U GÖREVDEN ALACAK MI?

Durumun kabul edilemez olduğu görüşünde olan CHP Genel Merkezi ve Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) seçim sürecinde bekletilen dosyayı bugünlerde işleme koyacağı, İsmail Uygur’u görevinden alınacağı iddia edildi.

UYGUR: PARTİ İÇİ MESELE

Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, önce böyle bir durumun yaşanmadığını belirtti, ardından durumun parti içi mesele olduğunu dile getirdi ve şöyle konuştu: “Yok öyle bir şey. Bizim parti içi şeyler. Parti içi meseleler. Olur. O olur bu olur. O onu beğenir, bu bunu beğenir. Parti içinde yaşanabilecek şeylerdir. Olabilir yani. Problem yok. Nerden çıkarıyorsunuz bunları? Yok kardeşim böyle şeyler. Olursa da parti bizim partimiz. Size ne? Sonuçta sizi ilgilendirmez. Öyle bir problem yok, öyle bir şey de yok. Yok yani.”

PURÇU: İLGİLİ KURUMLAR KARAR VERECEKTİR

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise yaşanan üzücü durum hakkında parti içi mesele olduğu için konuşmak istemediğini belirterek, “Prensip kararım. Bu durum parti içi bir mesele olduğu için konuşmak istemiyorum. İlgili kurumlar ilgili şekilde karar verecektir. Başka bir şey söylemek istemiyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi