TUGAY CAN / İZ GAZETE - Siyasi partilerin seçim takvimi devam ederken aday ve adaylıklar için pek çok isim konuşulmaya devam ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından kulislerde pek çok ismin adı İzmir Büyükşehir Başkanlığı için anılır oldu. AKP’de ise Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in adı sık sık anılır oldu.

REKTÖRLER KONUŞULUYOR

Öte yandan İzmir AKP’de Özgener, konuşulan tek isim de değil. Hürriyet’ten Deniz Sipahi’nin iddiasına göre Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak ve Dokuz Eylül Üniversitesi Nükhet Hotar da AKP’de aday olarak konuşulan isimler arasında.

BUDAK EDİRNE, HOTAR İZMİR MİLLETVEKİLİYDİ

Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi'nden Edirne milletvekili seçilen Budak, ardından CHP'den istifa edip AKP'ye katılmış, Hotar ise rektör olmadan önce AKP İzmir milletvekilliği yapmıştı. Bu iki ismin rektörlük görevine gelişi büyük tepki toplamış ayrıca Hotar’ın sosyal medyayı AKP milletvekili gibi kullanması da çok eleştirilmişti. 

Editör: Haber Merkezi