Ahmet Türk, HDP MYK üyesi Bedriye Yorgun ve İzmir milletvekili adayları Süleyman Gündüz, Elfesya Nas, Ceyhan Akay ve Mehmet Aker ile birlikte ilk olarak Gürçeşme Parkı’nda halk toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Ahmet Türk, tarihin kendilerine halkın özgürlük mücadelesi için sorumluluk yüklediğini ifade ederek, “Siyasete bakıldığında fırsatlar 100 yılda bir gelir. 24 Haziran tüm halklar için bir fırsattır; sadece birilerini parlamentoya göndermek değil, bu zulme son vermek için fırsattır” diye konuştu. Türk, Türkiye’deki tüm halkların birbirlerinin hak ve hukukuna saygılı biçimde bir arada yaşaması için çalıştıklarını belirterek, “Bugün halklarımız eski halklar değil. Demokrasi olmadan, Kürtler özgürleşmeden Türk halkı da özgürleşemeyecek. Artık Kürtleri yalnızlaştırma politikaları geçerli değil. Vicdan sahibi, demokrat insanlar HDP’ye destek veriyor. Bu rejim değişecek, biz kazanacağız” dedi.

HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ SAVUNDUK

Ahmet Türk ve beraberindekiler, daha sonra Ballıkuyu’da bulunan Mardin Midyat Ziyaretliler Derneği’ni ziyaret ettiler. Ahmet Türk, burada yaptığı konuşmada HDP’nin baraj altında bırakılmak istendiğini söyleyerek, “Her zaman halkların kardeşliğini savunduk ama öyle bir siyaset yürüttüler ki halkları birbirine düşman ettiler. Arap’ı da, Türk’ü de, Kürt’ü de, Alevi’si, Müslüman’ı da bizim için birdir. Herkesin özgür olduğu demokratik bir ülke yaratmak istiyoruz. Ama siyaset bir ayrışma yaratmış durumda, bunun cevabını 24 Haziran’da vereceğiz” şeklinde konuştu.

Türk, son olarak Kadifekale’deki halk buluşmasına katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Ahmet Türk, “Kadifekale’nin coşkulu halayları 24 Haziran akşamı her yerde kurulacak” dedi.