İZ GAZETE- CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, çarşı, pazar gezmeye ve halkın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden iktidarı topa tutan Purçu, salatalığın kilosunun 30 TL'ye satıldığını belirterek, "Bu hükümet cacık olmuş" dedi.

ÖĞRENCİDEN YÜZDE 70 FAİZ ALIRKEN NAS NEREDE?

Enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, iktidarın gerçek bir faizci, Nas'ın hikaye olduğunu vurgulayarak,  "AKP faizci arıyorsa aynaya baksın. Ev büyük faizci kendileri. Milleti akıllarınca uyuttuklarını sanıyorlar. Hani Faiz Enflasyonun sebebiydi? Hani faiz inince enflasyon iniyordu?" Oradan Nas, Nas diye bas bas bağıracaksınız, sonra öğrencinin aldığı paraya siz faiz işleteceksiniz. Ondan sonra çıkıp bana ‘Ortada Nas var’ diyeceksiniz. Yüzde 70, bir öğrenciden faiz alırken nas yok mu?" diye sordu.

HER ŞEYİ AKP'NİN İÇ GÜÇLERİ YAPIYOR

Halkın iki kat daha fazla hissettiği enflasyonun çok daha hızlanacağını vurgulayan CHP'li Purçu enflasyonun yükselmesinden hiç kimse mutlu olmadığını, yoksul halk kitlelerini, sabit ve dar gelirlileri daha fazla ezen, onları daha fazla yoksullaştıracağını söyledi.

Tek adam yönetiminin Merkez Bankası ile beraber, doların ayarını bilerek oynattıklarını söyleyen Purçu, "Bu zihniyet vatandaşa da dönüyor, ‘dış güçler’ diyor; ama dövizin yükselmesi için dış güçlerin yapabileceği bir şey yok. Dövizin yükselmesi için, iç güçler olarak ülkeyi yöneten kadrolar, ellerinden ne geliyorsa yapıyor. Dikkat edin, döviz biraz istikrar kazanıyor, tak siyasî müdahale geliyor, döviz yükseltiliyor. Bilinçli ve kasıtlı bir şekilde dövizin yükseltildiğini görüyoruz. Özetle hiçbir şeyi dış güçler değil AKP’ nin iç güçleri yapıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

HÜKÜMET CACIK OLMUŞ

Eleştirilerini sosyal medyadan sürdürmeye devam eden CHP'li Purçu,  'Hükümet Cacık Olmuş' diyerek salatalığın kilosunun 30 TL olmasına tepki gösterdi. Purçu, "Cacık olan hükümetten artık bir şey olmaz. Yaşadığımız yoksulluk ve sefalet bu iktidarın bitişini ortaya koymuştur. Yoksullar iktidara getirdi, şimdi de o yoksullar onları yolcu etmeye hazırlanıyor. Bakın sağlıklı beslenmek için günde 15 TL’nin meyve sebzeye ayrılması gerekiyor. Ancak sofraya gelene kadar 6 kez el değiştiren ürünler ikinci durak halde el yakıyor. Sebze, meyve fiyatları cep yakıyor. Birçok ürünün fiyatı hallerde bile en az dörde katlandı. Türkiye’de üretilen sebze ve meyveye dahi ulaşmak imkânsız hale gelirken, hallere gelen ithal ürünlerin fiyatı altın değerinde. Son bir yılda sofraların temel ürünleri olan patatesin en düşük kilogram fiyatı halde yüzde 166, patlıcanın kilosu yüzde 400, salatalığın kilosu yüzde 150, maydanozun demeti yüzde 100, domatesin fiyatı yüzde 100 zamlandı. Ürünler halden sonra sofraya gelene kadar dört kez el değiştiriyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi