Cengiz Aldemir/ ANKARA CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Kemalpaşa’da Yeşilköy, Cumalı, Gökyaka, Dereköy, Vişneli köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek köylülerin sorunlarını dinledi.  Purçu'ya, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, Muhtarlar, CHP İzmir Kadın Kolları ve CHP ilçe örgütü eşlik etti.

KÖYLÜ BORÇLARLA MÜCADELE EDİYOR

Ağırlıklı olarak hayvancılık ve tarımla geçimini sağlayan Kemalpaşa köylüleri, son yıllarda gübre, mazot gibi tarımda kullanılan bir çok malzemeye gelen zamlar yüzünden zarar ettiklerini ve borç içinde olduklarını dile getirdi. Hayvancılıkla uğraşan köylülerin bakım maliyetlerini karşılamakta zorluk çektiğini belirten CHP'li Purçu, "Çiftçimiz kazandıkları paranın harcadıkları giderleri karşılamaya yetmediğini  söylüyorlar. Aynı şekilde borçlarla mücadele ettiklerini aktardılar. Ek olarak, köylerdeki altyapı yetersizliği, tarımsal desteklerin arttırılması gerekiyor. Ekonomik zorluklar içinde mücadele eden vatandaşlarlar kentlerde esnaf, köylerde çiftçi kan ağlıyor! Vatandaşlarımızı mağdur eden bu düzeni bitireceğiz, seçime az kaldı” dedi.

ÇİFTÇİLİK GÜVENCELİ BİR MESLEK OLMALI

Türkiye'nin dünya ülkeleriyel rekabet konusunda temel gücünün tarım olduğunu belirten Purçu, çiftçiliğin güvenceli bir meslek haline getirilmesi gerektiği vurgulayarak, "Bugünkü nüfusun 2 katını doyurabilecek potansiyele ve ürün zenginliğine sahip Tarımında yaşanan sorunlar ve kayıplar kader değildir. Doğru bir politika ile kaynaklarımızı iyi kullanırsak kısa bir sure sonra ithalat değil, ihracat yapan bir Türkiye yaratabiliriz. Devletin destekleme ve müdahale politikalarıyla üreticinin zarar etmesinin önlemesi gerekir. Tarımsal üretimi şirketler değil, köylümüz ve çiftçimiz yapmalı. Tarımda  yüzde 80'i oluşturan küçük aile işletmelerini yok ederek değil, birleştirerek kooperatifçilik mantığıyla tarımın devamlılığı sağlanmalıdır" diye konuştu.  

CHP'YE KATILAN SAYISI HIZLA ARTIYOR

Tüm sorunların üstesinden geleceklerini, her geçen gün CHP üye sayısının  arttığını belirten Purçu, partiye katılanlara rozetlerini takarak şöyle konuştu: "İzmir Kemalpaşa’da Dereköy ve Vişneli köylerinde; İlçe Başkanımız Ahmet Cemil Balyeli, Muhtarlarımız, Kadın Kollarımız ve İlçe Örgütümüzle beraber gece gündüz demeden, durmadan çalışmaya, vatandaşlarımızla bir arada olup, sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyoruz. CHP’nin çalışma temposunu arttırarak iktidara geleceğiz."

Editör: Haber Merkezi