İktidarın kendi içindeki güç savaşının halka zarar verdiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, hafta sonu sokağa çıkma yasağını sorguladı. Purçu, insanlarla alay eden iktidarın ülkeyi yönetemediğini söyledi.

CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Salgınla Mücadelede Normalleşme sürecine girildikten sonra, önce sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardında yasağın iptal edilme nedenini soran CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, iktidarın ard arda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

YASAĞIN GEREKÇESİ NE?

Salgın ile ilgili gerçek verilerin paylaşılmadığı konusunda şüpheleri olduğunu ileri süren Purçu, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Türkiye’de Corona virüs salgınıyla Mücadele edilirken 1 Haziran’da başlayan normalleşme takviminden beş gün sonra, hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının gerekçesi nedir? Her konuda olduğu gibi, normalleşme süreci bilimden uzak deneme yanılma yoluyla mı yapılıyor? Normalleşme süreci illerde vaka sayılarının artışına mı neden oldu? Bir diğer soru ise vaka sayılarında ve ölümlerde artış var ve bu bilgiler halktan mı gizleniyor? Sorularını akla getiriyor” dedi.

GÜÇ SAVAŞINIZ ZARAR VERİYOR

Bakanlıklar arası koordinasyon eksikliklerine dikkat çeken Purçu, hükümet içindeki güç kavgalarının halka zarar verdiğini vurgulayarak, “Bu kadar önemli kararlar alınırken iki Bakanlık arasında karşılıklı bilgi aktarım süreci yönetilemiyor. İki gün arayla iki Bakanlıktan farklı açıklama yapılıyor! Cumhurbaşkanı ise iki bakanlığın açıklamasını da yok sayıyor ve kendi açıklamasını yapıyor. Tamda bu noktada görülüyor ki; Kitle iletişimi ve kamuoyunu bilgilendirme yetersizliği yanlış anlaşılmalara neden oluyor ve yeni tedbirler alınmasını zorunlu kılıyor. Güç savaşınızın bu ülkeye ve insanlığa verdiği zararlar artık can yakıcı noktaya gelmiştir” sözleriyle tepki gösterdi.

İNSANLARLA ALAY EDİLİYOR

İnsanların aklıyla alay edildiğini söyleyen Purçu, sokaklarda ve toplu taşımada fiziki mesafeye dikkat edilmediği uyarısında bulundu. Mesai günlerinde izinli olan yeni bir virüs mü var? diye soran Purçu eleştirilerini şöyle sürdürdü; “ Açıkçası insan aklıyla alay ediliyor! Mesai günleri virüs içeri, hafta sonu biz içeri virüs dışarı anlamına geliyor. Bu durum insan aklıyla dalga geçmek değil midir?  Sokakta hafta için dolaşan insanların semptom göstermemesi taşıyıcı olmadığı anlamına gelmiyor. Bunu hepimiz artık öğrendik. Mesai günlerinde çalışan veya dışarı çıkan vatandaşların sosyal mesafeye ve diğer tedbirlere ne kadar uyduğunu kontrol altına alma şansımızın olmadığı da bilinen bir gerçektir. Ayrıca toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe ve diğer tedbirlerin uygulanamadığı da görülmüştür” uyarısında bulundu.

YÖNETEMİYORSUNUZ

Her şeyin normale döndüğünü iddia edenlerin neden sokağa çıkma yasağı getirdiğini sorgulayan CHP’li Purçu, AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Hala devam eden risk büyükse neden normalleşme sürecine geçildi? Ülke olarak biz salgının iyi yöneten ülkelerden biriyiz diyorsunuz ama Dünya Sağlık Örgütü salgından etkilenen ilk beş ülke arasında olduğumuzu söylüyor.  Artık her konuda şeffaf yönetim istiyoruz.  Sağlık Bakanlığı sokağa çıkma yasağı yok dedi, İçişleri Bakanlığı var dedi! Cumhurbaşkanı sokağa çıkma yasağı uygulamasını iptal ettim dedi. Bu bir şaka değil! Tek adam rejiminin bakanlıkları ve aldığı kararları yok saymasıdır ve tek adam rejimine devam..Şaşıran kim? biz değil!  Bu sefer kendi Bakanları... Yönetemiyorsunuz! “