Cengiz Aldemir/ ANKARA- CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, mecliste düzenlediği basın toplantısında konut satışlarında dolandırılan vatandaşların sorununu dile getirdi. Türkiye Konutla Dolandırılan Platformu'nun ve yaptıkları araştırmalarda 100.000 üzerinde vatandaşın konut mağduru olduğunu ve 2000'li yılların başından beri mücadele ettiklerini söyledi.

DEVLET GÖRMÜYOR DUYMUYOR

Konu ile ilgili olarak hakimin, savcının, yargının, devletin gözünün kulağının tıkalı olduğu eleştirisinde bulunan Purçu, vatandaşa sahip çıkacak kimsenin olmadığını vurguladı.

DOLANDIRICILARA BİR ŞEY YAPILAMIYOR

Bir baklava çalının yıllardır hapis yattığı Türkiye'de milyonlarca insanı dolandırılanların elini kolunu sallayarak gezdiğini belirten Purçu, konut mağduriyetine neden olan şirketlerin adını sıralayan Purçu, İstanbul Esenyurt'tan örnek vererek, bir dairenin birden fazla kişiye satılmasına rağmen hiçbir devlet yetkilisinin konuya sahip çıkmamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili mecliste komisyon kurulduğunu ve üyesi olduğunu belirten Purçu, bunca süre içinde bir arpa boyu yol alınmadığını, dolandırıcıların elini kolunu sallayarak dışarıda başka yatırımlar yaptığına dikkat çekti.

DOLANDIRICILILARLA ORTAKLIĞINIZ MI VAR?

Binlerce kişiyi mağdur eden ve bugün Miami'de yaşayan yeşil inşaat'ın sahibi Engin Yeşil'in insanları dolandırmaktan dolayı hakkında binlerce dava olduğunu, bu kişinin yurt dışına çıkış yasağı konmadığını, Halk Bankasının 612 milyon lira kredi verdiğine dikkat çekerek, "Bunların kredi belgesi de elimde. Sen bu kredi ne diye veriyorsun kardeşim? Bu dolandırıcıyla ortaklığınız mı var? Kim destek oluyor bu kişiye?"diye sordu.

DERDİNİZİ ERDOĞAN'A ANLATIN

Yolsuzluk yapan kişilerle ,devletin üst düzeyinde olduğu temel atma törenlerine ilişkin fotoğrafları da paylaşan Purçu, dolandırıcı Engin Yeşil'in mağdurlara, "gidin derdinizi Recep Tayyip Erdoğan'a anlatın" diyor. Niye öyle diyor? Bence sayın cumhurbaşkanına sesleniyorum Engin Yeşil neden böyle bir şey söyledi? Ne işiniz var böyle kişilerle? Niye bağlantınız var?"ifadelerini kullandı.

DOLANDIRICILAR DEVLET İÇ İÇE

Tanınmış bir sinema sanatçısının kardeşi olan Raci Şaşmaz'ın kardeşinin de 5 bin kişiyi mağdur ettiği ciddi bir dolandırıcılığa karıştığını vurgulayan Purçu, hukukun, adaletin olmadığı yerde vatandaşın ne yapacağını şaşırdığını belirterek şöyle konuştu: "Bu kişiler devletin içine giriyor, çevre ve şehircilik bakanı ile fotoğraf çektiriyor ve vatandaşları dolandırıyor. Bu kişilerle ortak işler nasıl yaparsınız? Bunları bakanlığınıza nasıl sokarsınız? Bakın Osman Nuri Bakırcı binler binlerce kişi mağdur etmiş dolandırmış gitmiş Antalya valiliğinde okul yapacağım diyerek protokol imzalamış. Antalya valisi Sen bu kişinin kim olduğunu bilmiyor musun? Bu insan hakkında kaç tane dava olduğunu Sen görmüyor musun? Sayın vali bu kişinin kim olduğunu tabii ki biliyordur. Buradan sesleniyorum vatandaşa taahhüt ettikleri evlerini geri versinler. Bu fotoğraflar bu kişilerin resmen korunduğunu gösteriyor. Davalar aynı adliyede görülüyor ne hikmetse kimse bu kişilere dokunamıyor. Bu kişiler bir de vatandaşı tehdit ediyor. MASAK şimdiye kadar bu kişilerle ilgili komisyona bir belge bile yollamadı. Bu da dikkat çekici bir durumdur.Vatandaşın mağduriyeti devam ediyor ne yazık ki ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarın da vatandaşlarımız şunu bilsin sizlerin hakkını söke söke alacağız ve sizlere haklarınızı vereceğiz."

Editör: Haber Merkezi