CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için şu açıklamada bulundu:

Yüce meclisimiz, bundan 102 yıl önce işgale karşı Milli birliğin ve cesaretin somut bir adımı olarak ortaya çıkarak ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklâl mücadelesini başarıyla sonuçlandırmıştır. Ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

23 Nisan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kıymetli çocuklara armağan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde, 19 Mayıs 1919’da çıkılan yol milli egemenlik yoludur… 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışı; milli egemenliğin vazgeçilmezliğidir. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanı ise milli egemenliğin devlet sistemine hakimiyetidir. Bu tarihler; milli varlığımız açısından yaşamsal önemdedir.

Türkiye’nin 102 yıllık tecrübesi ve 23 Nisan 2020’da geldiğimiz nokta, bizlere bugün çok büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bugünkü savaşımız, 102 yıl önce olduğu gibi bağımsızlık savaşıdır. Türk ulusu, kanla, irfanla kurduğu Cumhuriyete ve onun temel değerlerine mutlaka sahip çıkarak, Emperyalizmi ve işbirlikçilerinin oyunlarını yeniden bozacaktır.  Atatürk Devrimi; geçmişte de emperyalizmi, sömürgeci uluslararası güç odaklarını dünya tarihinde ilk kez yenilgiye uğratarak; tüm mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere üyesi olduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Çocukların hakkı, her zaman daha iyisidir. Yetişkinler olarak bizler, çocuklara daha iyi ve yaşanılır dünya sunmakla yükümlüyüz. Çocuk yaşta çalışmak durumunda bırakılan ve derin yoksulluk yaşayan çocuklarımızın da en güzel bayramları yaşaması için mücadelemiz her daim sürecektir. Tüm çocuklara sevgilerimi iletiyorum.

 

Editör: Haber Merkezi