CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu,  AKP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in, Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin eleştirilerine yanıt verirken, CHP’li belediye başkanlarının talepleri için “çingenelik” ifadesini kullanarak, ayrımcılık yapmasına tepki gösterdi.

Purçu, “Bir etnik kökenin hakaret ifadesi olarak kullanılması asla kabul edilemez. Yıllardır siyaset yapan, Roman mahallesinden oy alan bir belediye başkanına bu çirkin söylemleri hiç yakıştıramadım. Etnik kökenimizi aşağılayan bu kişiyi esefle kınıyorum. Siyasetçilerin davranış kalıplarını “çingenelik” olarak nitelendirmek, bir belediye başkanına asla yakışmıyor.”

“Bin bir vaatlerde bulunup oylarını aldığınız Roman vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeyip, bir de aşağılıyorsun! Yazıklar olsun sana!” diyerek tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun yanında açıklamaya katılan Roman vatandaşlar, AKP’li Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e: “Romanlar sana hakkını helal etmiyor” diye haykırdı.

CHP’li Purçu, “AKP yıllarca Romanlara seslendi, seçim zamanında Romanlarla bir araya gelip, güya Roman açılımı gerekçesiyle kendilerinden oy aldı, hala “çingene” gibi çirkin ifadelerden, ayrımcılık yapmaktan bıkmadı. AKP bir türlü üslubunu düzeltemedi!” diyerek, AKP’li yöneticilerin siyasi üslubunu eleştirdi.

Editör: Haber Merkezi