Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşletmeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin uzun yıllar tavuk ve yumurta ürünleriyle bilinen bir marka olduğunu ve halk tarafından tercih edildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2018 yılında konkordato başvurusu sonrasında şirketin hisselerinin kamu bankaları olan Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'a devredildiğini, devre ilişkin karar tescilinin Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandığını anımsatarak, "Daha sonra bir özel şirketin hisselerin bir kısmını devraldığı bilgisi kamuoyuna yansımıştır" dedi.

ŞİRKET HİSSELERİNİN NE KADARI DEVREDİLDİ?

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Polat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a, "Keskinoğlu şirketine ait hisselerin ne kadarı kamu bankalarına devredilmiştir?" diye sordu.

Polat şu sorularına da yanıt istedi:

Kamu bankaları söz konusu hisseleri ne kadar bedelle devralmıştır?

Kamu bankaları söz konusu şirketin ne kadar borcunu ödemiştir?

Bankalara devredilmeyen hisseler için, bu hisselerin sahipleriyle kamu bankaları arasında, hisselerin tasarrufuyla ilgili olarak özel bir sözleşme bulunduğu iddiası doğru mudur? Doğruysa bu sözleşmenin içeriği ve kapsamı nedir?

Süreç boyunca herhangi bir kamu zararı oluşmuş mudur?

Kamu bankalarının hisselerinin özel şirkete devri sırasında nasıl bir yol izlenmiştir? Ne tür bir ihaleye çıkılmıştır? Hisse devri için başka hangi firmalar davet edilmiştir?

Hisselerin kamu bankalarından özel şirkete devri öncesinde, firma hakkında nasıl bir politika izlenmiştir? Firmanın üretim tesisleri ya da teknik ekipmanlarının satışı yapılmış mıdır? Yok pahasına yasa dışı olarak satışı yapıldığı iddiaları doğru mudur?

İddialar doğru ise şirkete ait mal varlığının ne kadarı elden çıkarılmıştır?

Editör: Haber Merkezi