CHP İzmir Milletvekili adayı Polat , Türkiyede 6 milyon kişinin işsiz olduğunu belirterek, “Çalışanın ve üretenin hakkını vermeyen AKP, Türkiye ekonomisinin ana gövdesini oluşturan çalışanlar, emekliler ve yoksul halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir refah ortamı yaratamamaktadır” dedi.

CHP iktidarında asgari ücretin net 2 bin 200 lira seviyesine çıkarılacağını belirten Polat, 1 Ocak 2019’dan itibaren en düşük emekli maaşının 1500 lira olarak belirleneceğini söyledi. Polat, emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye vereceklerini ifade ederek, “CHP iktidarında emekliler ve yaşlılar toplumdan uzaklaştırılmayacak. Emekliler insan onuruna yakışır bir hayat yaşayacak ve maaşları iyileştirilecek. Tüm yaşlılara sağlık güvencesi sunulacak” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Adayları Mahir Polat ve Salih Özçifçi, seçim çalışmaları kapsamında toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. CHP’li Mahir Polat, AKP’nin 16 yıldır uyguladığı politikalarla bugün Türkiye’de 16 milyon kişinin yoksul, 6 milyon kişinin işsiz olduğunu belirterek, “Çalışanın ve üretenin hakkını vermeyen AKP, Türkiye ekonomisinin ana gövdesini oluşturan çalışanlar, emekliler ve yoksul halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir refah ortamı yaratamamaktadır. Biz CHP iktidarında başta emekçiler olmak üzere emekliler, yaşlılar, gençlerin sorunlarının çözümü için önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi. CHP iktidarında asgari ücretin net 2 bin 200 lira seviyesine çıkarılacağını belirten Polat, 1 Ocak 2019’dan itibaren en düşük emekli maaşının 1500 lira olarak belirleneceğini söyledi.

SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ AÇTILAR

CHP Milletvekili Adayları Mahir Polat ile Salih Özçifçi, 24 Haziran seçimlerine az bir süre kala çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. CHP Kemalpaşa ve Menemen örgütleriyle esnaf ziyareti yapıp, ardından Menemen Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Polat ve Özçifçi, Kemalpaşa’da ise Sütçüler, Çambel ve Ulucak’ta alan çalışması yaptı. Naldöken Mahallesi’nde seçim bürosu açan Polat ve Özçifçi, Sivas İmranlılar Kalkınma Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Polat ve Özçifçi, ardından da Bornova Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

“MİLYONLARCA EMEKÇİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR”

Polat, CHP’nin başta dar gelirli yurttaşlar olmak üzere toplumun tüm kesimleri için önemli sosyal projeleri hayata geçireceğini belirterek, bunların başında asgari ücretle çalışanlar, yoksullar, gençler, emekliler ve yaşlıların geldiğini söyledi. Emeklilerin emekli maaşıyla geçinemediğini, AKP’nin 16 yıllık iktidarında büyük oranda yoksullaştığını ifade eden Polat, “Türkiye’de bugün 16 milyon insanımız yoksul, 6 milyon insanımız işsizdir. Milyonlarca emekçi, açlık sınırının altında asgari ücretle yaşamlarını sürdürmektedir. Çalışanın ve üretenin hakkını vermeyen AKP, Türkiye ekonomisinin ana gövdesini oluşturan çalışanlar, emekliler ve yoksul halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir refah ortamı yaratamamaktadır” dedi.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA OLACAK

CHP iktidarında asgari ücretin net 2 bin 200 lira seviyesine çıkarılacağını belirten CHP Milletvekili adayı Mahir Polat, Aile Sigortası uygulaması ile tüm yoksulların sağlık güvencesine kavuşturulacağını anlattı. Polat, “Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir ocak ve temmuz aylarında olmak üzere zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz” diye konuştu.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI 1500 LİRA YAPACAĞIZ”

Emeklilere de Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Polat, yapılacak çalışmaları şöyle sıraladı:

“Adil bir intibak yasası çıkaracağız. Katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidereceğiz. 1 Ocak 2019’dan itibaren en düşük emekli maaşını 1.500 TL yapacağız. Emeklilere milli gelir artışından refah payı vereceğiz. Emeklilerin geçmişteki refah payı kayıplarını tazmin edecek bir intibak yasası çıkaracağız. Emekli banka promosyonlarını kamu çalışanları ile aynı orana yükselteceğiz.

Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldıracağız. 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız.”

YAŞLILAR HUZURA KAVUŞACAK

CHP iktidarında yaşlıların da toplumdan uzaklaştırılmayacağını ifade eden Polat, “Emekli maddi güce kavuşacak ve sosyal çevrelerini genişletecek çalışmalar yapılacak. Son yıllarda haksız olarak aylığı kesilen yaşlılarımıza aylıklarını yeniden bağlayacağız. Tüm yaşlılarımızı sağlık güvencesine kavuşturacağız. Yeterli sayı ve kalitede yaşlı bakım evleri ve huzurevleri açacak ve evde bakım ve destek hizmetlerinin kalitesini artıracağız. Evde herkes çalışıyorsa, bakıma muhtaç yurttaşlarımızın gündüz yaşlı bakım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağlayacağız. Evde destek ve bakım hizmetlerini yaygınlaştıracak, tüm yaşlılarımızı bakım güvencesine kavuşturacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi