Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Polat, 2019 rakamlarına göre Avrupa'da 2 milyon 140 bin 457 adet motorlu karavan parkı bulunurken, Türkiye'de bu sayının 8 bin olduğunu belirterek, "2019 yılında Avrupa'da 132 bin karavan tescili yapılırken Türkiye'de ise bu sayı sadece 800'dür. Avrupa'da karavan endüstrisinin geliri 29,2 milyar euro, karavan turizın geliri ise 100 milyar euroyu aşmış durumdadır. Türkiye'de ise bu endüstrinin geliri sadece 26 milyon eurodur. Karavan turizm geliri ise 300 milyon euro civarındadır. Türkiye karavandaki yüksek vergi oranlan sebebiyle satıştan sanayiye, endüstriden turizme çok geniş bir yelpazede elde edilebilecek gelirden mahrum kalmaktadır" dedi.

KARAVAN TURİZMİYLE İLGİLİ ÇALIŞMANIZ VAR MI?

Polat, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, "Karavan turizminin yaygınlaşması için Bakanlığınızın kamu kurum ve kuruluşlarıyla bugüne kadar yürüttüğü herhangi bir çalışma var mıdır? varsa bunlar nelerdir?" sorusunu yöneltti. Polat şu sorularına da yanıt istedi:

Türkiye'deki motorlu karavan parklarının artması noktasında bir çalışmanız var mıdır? Var ise hedeflediğiniz sayı kaçtır?

Karavancıların en büyük sorunlarından birisi atık sorunudur. Bu sorunun çözülmesi adına Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

Çevre ve iklim dostu olan 'Karavan turizmi 'nin yaygınlaşması için, ÖTV oranlarında indirim yapılması yönünde diğer kamu kuruluşları ve Bakanlıklar ile ortak bir çalışmanız var mıdır?

Editör: Haber Merkezi