CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Katıldığı bir televizyon programında konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Türkiye’nin uluslararası ilaç temini konusunda sicilinin sıkıntılı olduğunu hatırlatarak, iktidarın devlet yerine özel şirketler üzerinden aşı ve ilaç temini yapacağı duyumunu aldıklarını söyledi.

Aşı ve ilaçla ilgili rant hesapları peşinde olan AKP iktidarının pandemi sürecinde şeffaf olmadığını, her şeyi yapabileceğini belirten Polat, toplumsal örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, “İktidar devlet yönetim süreci içerisinde hazineyi boşattı. Elde avuçta bir şey bırakmadı. Yene koyacak bir şeyleri yok. Devletin uluslararası ödeme güvenirliliğini sarsmışlar. Halktan, haktan, emekten yana bir bakış açısına sahip değiller. Sağlık çalışanları bizlerin toplumsal muhalefeti örgütlemesiyle haklarına kavuşturmalıyız.” sözleriyle eleştirdi.

SAĞLIK VE AŞI SÜRECİ ALLAH'A EMANET

Sağlık Bakanlığı’nın aşı konusunda net bir şey söylemediğini kaydeden Polat, tek adam yönetiminde Bakanların yetki ve katkısının olmadığının altını çizdi. Bazı ülkelerin kendi halklarını aşılama sürecine girdiğini belirten Polat, “ Bunlar aşı ile ilgili piyasa doysun, birkaç tane daha aşı çıksın, o piyasada arta kalan aşıları daha sonra özel sektör Türkiye’ye ithal etmesini bekliyorlar. Rant üretme peşinde koşan iktidarın bu süreçte ölenler hiç umurunda bile değil. Herkes can derdinde. Aşının bir an önce ne zaman geleceğini, nerelerde yapılacağını açıklaması gerekiyor. Buna dair bir hazırlığın olması gerekiyor. ABD, Almanya, İngiltere daha önceden aşı istasyonları kurmuşlardı, aşı gelir gelmez insanlarını aşılamaya başladılar. Önce 11 aralık dediler, şimdi ise ocağın başları diyorlar. Aşı gelse bile labarotuvar süreçleri var. Sağlığımız da aşı süreci de Allah'a emanet gidiyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

TOPLUMU SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINA GÖTÜRÜYORLAR

Türk Toraks Derneğinin covid-19’dan 10’da 1 vatandaşın öldüğünü, TTB’nin ölü sayısının açıklanan rakamların çok üzerinde olduğu açıklamalarını hatırlatan CHP’li Polat, AKP iktidarında Türkiye’nin çaresizlik içerisinde olduğunu kaydederek, “Biz halk olarak kendimizi korumak zorundayız. Bunların bakış açısına göre kalan sağlar bizimdir anlayışıyla karşı karşıyayız. Salgını önleyelim, bu insanları tedavi edelim gibi bir yaklaşımları yok. Sağ olsunlar iyi niyetle mücadele veren sağlık çalışanlarımız var. Bu salgın patlamadıysa nedeni Cumhuriyetin yetiştirdiği bilim insanlarının yetiştirdiği öğrenciler yüzündendir. Hükümet toplumu sürü bağışıklığına doğru götürüyor” eleştirisinde bulundu.

ÇİRKİNLİKLER KURUMSALLAŞTI

Getirilecek aşı miktarı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanının açıklamalarının bir birini tutmadığını, gelen aşıların öncelikle AKP’lilere vurulduğunu, Erdoğan’ın avukatlarının Gaziantep’de yaşayan ailelerine vurulduğunu ileri süren Polat, “ Bunlar Tayip beyin hediyesi. Nizip Devlet Hastanesi’nde avukatının bir tanesinin anne babası ve iki tane yakını aşılandılar. Bu gibi çirkinlikler o kadar kurumsallaşmış ki, veriye ulaşamıyorsunuz. Bu iktidar döneminde insan sağlığı üzerinden zenginleşenlere birçok örnek verebilirim. O dönemde 13 milyon dolarlık maske ihracatı yapıldı. İhracat yapanlar yine AKP meclis üyesi yandaşı isimler.

Editör: Haber Merkezi