CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 30 Ağustos Zaferi’yle Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlüğünü tüm dünyaya duyurduğunu belirterek, kazanılan bu zaferin sadece ülkemizin değil, tüm mazlum hakların özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurlu yaşama dönük kararlılığına yönelişinin de bir diğer adı olduğunu vurguladı. Polat, “30 Ağustos Zaferi de göstermiştir ki küllerinden doğan ulusumuz, zalimlere asla boyun eğmeyecek, sonsuza dek bağımsız ve bir arada yaşayacaktır” dedi.

"ZALİMLERE ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

30 Ağustos Zaferi’nin sadece ülkemizin değil, tüm mazlum hakların özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurlu yaşama dönük kararlılığına yönelişinin de bir diğer adı olduğunu ifade eden Polat, “30 Ağustos Zaferi de göstermiştir ki küllerinden doğan ulusumuz, zalimlere asla boyun eğmeyecek, sonsuza dek bağımsız ve bir arada yaşayacaktır. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, halkımızın büyük bir duyarlılık içerisinde, karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden gelmeyi her zaman başaracağına olan inancımla, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

"TARİHİMİZİN ALTIN SAYFALARINDAN BİRİ"

CHP’li Polat mesajında, 30 Ağustos’un, tüm ulusumuzun büyük fedakarlıklarla verdiği tam bağımsızlık mücadelesini zaferle ve Cumhuriyetle taçlandırdığı tarihimizin altın sayfalarından biri olduğunu anımsattı. Milletimizin kadını-erkeği, genci-yaşlısı ile bir bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesi ile kahramanlık ve cesaretin ölümsüz sembolü olan bu zafer ile sadece vatan topraklarının düşmandan kurtarılmadığını ifade eden Polat, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğünün de bu zaferle tüm dünyaya duyurulduğunu kaydetti.

“HALKIMIZ TÜM ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELİR”

Kazanılan zaferin, sadece ülkemizin değil, tüm mazlum halkların özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurlu yaşama dönük kararlılığına yönelişinin de bir diğer adı olduğunu vurgulayan Polat, şöyle devam etti: “30 Ağustos Zaferi de göstermiştir ki küllerinden doğan ulusumuz, zalimlere asla boyun eğmeyecek, sonsuza dek bağımsız ve bir arada yaşayacaktır. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarımızın bizlere emanet ettiği vatanımızı korumak, Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza rehber olan Atatürk ilkelerini sonsuza dek kararlılıkla sürdürmek, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkartarak gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Zaferin 96. Yıldönümünde, başta bu güzel ülkemizi bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu ve Ebedi Başkomutanımız Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, halkımızın büyük bir duyarlılık içerisinde, karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden gelmeyi her zaman başaracağına olan inancımla, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi