TUGAY CAN / İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeleri Sevda Erdan Kılıç ve Yıldırım Kaya İzmir ziyaretleri gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Kazım Çam ile konuşan ikili ziyaretlerini İzmir Halkevleri'nde tamamladı. İkili İzmir'de yaptığı ziyaretlerde 'iktidar' ve 'mücadele' vurgularında bulundu.

BU JENARASYON AK SAÇLILARA İKTİDARI GÖSTERECEK

Şakir Başak’ın istifasının ardından Konak İlçe Başkanlığı görevine seçilen Çağrı Gruşçu’yu ziyaret eden ikili, yeni görevinden ötürü Gruşçu’yu tebrik etti. Gruşçu’nun zor bir dönemde göreve geldiğine vurgu yapan Kaya “Genç ama tecrübeli bir isim görev başında.” dedi. Kılıç ise Foça ve Selçuk İlçe Başkanları'ndan sonra Konak İlçe Başkanı’nın genç bir isim olmasının önemine vurgu yaptı. Kılıç ayrıca “Genç bir İl Başkanımız var. Parti içerisindeki gençler için önemli bir fırsat bu. İzmir her anlamda Anadolu’ya örnek olmayı başarabilen bir şehir. Genç kadroların yetişmesi açısından da  örnek olacaktır. Konak İlçe, kadın, işçi, emekli komisyonlarıyla her zaman ciddi bir çalışma ritminin içerisinde olmuştur. Yeniden çok başarılı olacağız. Ben inanıyorum ki bizim jenerasyon ak saçlılara iktidarı gösterecek.” ifadelerini kullandı.

PARTİ İÇERİSİNDE GENÇ, DONANANIMLI ARKADAŞLARIMIZ VAR

Konak İlçe Başkanlığının merkez ilçe olması bakımından ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Gruşçu ise, “Bu sorumluluğun bilincinde olarak sokakta olmayı sürdüreceğiz. İzmir’de örnek teşkil etmek istiyoruz.” dedi. Gençlerin ön planda olduğu bir CHP hayali içerisinde olduklarının altı çizen Gruşçu sözlerini şöyle sürdürdü: “Konak’ta genç kadroların yetişmesi için gerekli ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca parti içerisinde genç ve donanımlı arkadaşlarımız var. Yüzde 20 olan gençlik kotasının dışında parti içerisinde bir gençleşme görüyoruz.”

“BARIŞ DEMEK SOLUN NAMUSUDUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyelerinin son durakları Halkevleri oldu. Halkevleri'ne yönelik baskıların aydınlık düşünceye yapıldığını kaydeden Kaya, “Halkevleri gerek Cumhuriyetin kuruluşu, gerek 12 Eylül sonrası yeniden ayağa kalkışın ismi olmuştur. Her şeyden önemlisi üniversitelerde ve sokaklarda birlikte mücadeleyi sürdürmeye devam etmiştir.” dedi. “Barış demek solun namusudur.” diyen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz barış demeye devam edeceğiz. Halkevlerinin yanındayız. Yapabileceğimiz katkıları gerçekleştireceğiz.”

Eskişehir’de Halkevleri'nin yaz okullarında büyüdüğünü anlatan Kılıç ise “Barış ve özgürlükten yana tavır aldık. Bundan sonra daha sık temas kuracağımız dileğindeyim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi