İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ile gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşide Bayraklı ve Cumhuriyet Halk Partisi üzerine konuştuk. CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı görevine yeni başlayan Pınar Susmuş, Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmekte olan kongre sürecine dair de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kadınların siyasete katılımı ve siyasetteki rolü hakkındaki düşüncelerini gazetemiz ile paylaşan Susmuş, Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmekte olan kongre sürecinde yedi yeni ilçe başkanının kadın olduğuna dikkat çekti. Kotalara karşı olduğunu ancak mevcut durumun bunu zorunlu kıldığını belirten Susmuş, “Burada en büyük temennimiz eşitlik esasına göre hareket edilip cinsiyet eşitliğini sağlanması yönünde. Ancak bu sağlanıncaya kadar da kotaların uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanlarından yedisinin kadın olduğunu hatırlatan Pınar Susmuş, “Bu uzun süredir ilk kez olan bir şey. Bayraklı ölçeğinde düşünürsek bu tamamen örgütün gücü ve desteği ile seçilmesi çok önemliydi. Biz sadece örgüte kendimiz emanet ettik. Onların gücüne ve vicdanına inandık. Onlar da arkamızda durdu. Bayraklı bu anlamda çok daha fazla önem arz ediyor ve insanlara umut ışığı oldu” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte yerel yönetim- ilçe örgütü ilişkisi üzerine de açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş şöyle konuştu:

“Yerelde iktidar olunan yerde örgütlerin belediyelerinin çalışmalarını düzgün bir biçimde aktarmak ve toplumun ihtiyaçları ile belediyenin hizmetleri arasında köprü görevi kurabilmek suretiyle başarı sağlanır. Biz bu anlamda üzerimize düşeni yapacak olmak taahhütüyle yola çıktı. Burada ‘Güçlü örgüt güçlü belediye’ diye sloganımız var. Biz örgütümüzün gücünün yanı sıra belediyemizin de güçlü olması gerektiğini, yereldeki bu başarımızın genel seçimlerdeki başarımıza da doğrudan yansıyacağını bilerek hareket ediyoruz. Dolayısıyla burada uzun yıllar kadın mücadelesinde aktif olarak görev yapmış biri olarak söylüyorum; “Başarılı bir ilçe başkanlığı yapmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bunun için de belli şartlar var”

‘BUNLAR ORTAK İLKELER’

Hem kendisinin hem de Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nde yer aldığını ifade eden Susmuş, “Gerek belediye başkanımız gerek ben parti disiplinini bilen kişileriz. O nedenle bizim buradaki çalışmalarımızda hiçbir sorun olması mümkün değil. Biz parti disiplini neyi gösteriyorsa ona uygun davranırız. Seçim sürecinde benim dile getirdiğim bir husus vardı: Ne belediye başkanı ile kavgalı olacağım ne de belediye başkanına biat eden ve onun emir ve talimatı ile hareket eden belediye başkanı istiyoruz demiştim. Bu ilkeler benim de belediye başkanımızın da ortak ilkeleri. Bu noktada sıkıntı yaşamayacağımızı defalarca yaptığımız görüşmelerde birbirimize dile getirdik”şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmekte olan kongre sürecine ilişkin de konuşan Susmuş, “Kongre süreci bir demokrasi yarışıdır. Bu noktada başkanın takdiri bir başka adaydan yana olmuştur. Ancak o konu bizim için artık kapanmıştır. Onunla ilgili hiçbir tartışmamız söz konusu değil. Biz Bayraklı’yı daha iyi bir duruma getirmek, partimizin burada oylarını artırmak, hak ettiği yere ulaştırmak için mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi yaparken ortak çalışmalarımızı eksiksiz sürdüreceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmekte olan kongre sürecine ilişkin de konuşan Susmuş, ‘Tek aday olmalı mıdır?’ yönündeki soruya, “Ben burada Genel Başkanı’mızın ne düşündüğünü bilmiyorum. Belki de şu süreçte genel başkanımız parti içerisinde bir muhalefetin ve il düzeyinde bir kutuplaşmanın oluşmasını istemediği için tek aday konuşuluyor olabilir. Genel Başkanı’mız parti içerisindeki demokrasiye gerçekten önem veriyor. Partimiz bir iktidar yolculuğunda ve bu yolculukta parti içerisinde yaşanacak kamplaşmalar, kutuplaşmalar, ayrışmalar, partiye ciddi anlamda zarar veriyor ve ivme kaybettiriyor. Bu tamamen bizlerin takdiri dışında olan bir süreç” diye yanıt verdi.

'YÜCEL’İN ADAYLIĞI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYORUM'

İl Kongresi hakkında da konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, şöyle konuştu:

“Bizim için esas olan partimizin iktidar yolculuğunda başarılı ve örgütünü kucaklamış il başkanı ile birlikte hareket edilmesidir. Ben mevcut il başkanımızın bu özellikleri taşıdığını düşünüyorum. Başarılı bir il başkanlığı yaptığını da biliyorum. Bu zaten kamuoyunun takdirinde olan bir husus. Kesin bir deklarasyonu olmadı ama adaylığı düşündüğünü biliyorum. Böyle bir düşüncesi varsa biz kendisine başarılar diliyoruz. Ama bir başka aday çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum. Bizim için asıl olan partimizin başarısıdır. Partimizin başarısı neyi gerektiriyorsa o yönde hareket ederiz.”

Editör: Haber Merkezi