İZ Tv’de Özgür Coşkun ile Politik’İz programının canlı yayın konuğu CHP Bayraklı İlçe Başkanı Avukat Pınar Susmuş oldu. Susmuş, salgın sürecinde ve deprem sonrasında ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sahada yürütülen çalışmaların karşılığını aldıklarını dile getiren Susmuş, “Partimize bir dönem küskün olan partililerimiz dahil üye olmak için başvurularını yapıyorlar. Pandemi sürecine rağmen katılım oldukça fazla. Üye kayıtlarımızın dışında asıl hedefimiz etkin partililer kazandırmaktır. Aktif partilileri hayata geçirmektir. Vefa duygusunun önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yüzden yaş üstü partililerimizi pandemi sürecinde evlerine giderek ziyaret ettik. Bu durumda Bayraklı’da güzel bir enerji uyandırdı. Bayraklı’da yaşayan her vatandaşımız ihtiyaç olunan ne varsa bunarın iletilmesi noktasında köprü vazifesi gördü. Salgının yarattığı ekonomik bunalım daha da keskinleşmişti. Vatandaşlarımıza bağışçılarımızın yardımıyla ihtiyaçlarını ulaştırdık. Belediyemiz sosyal belediyecilik anlamında çok iyi şeyler zaten yapıyor. Ancak bizlerde çorba da tuzumuz olsun istedik” dedi.

‘CHP BAYRAKLI ÖRGÜTÜ KAZANDI’

İlçe Başkanlığına seçildiği günden bu yana Bayraklı’daki çalışmalarından bahseden Susmuş, ‘İdealimiz halka dokunan siyaset anlayışıdır’ diyerek, “Bayraklı seçim dönemindeki demokrasi yarışını büyük bir galibiyetle kazandı. Kazanan Pınar Susmuş değil, CHP Bayraklı örgütü kazandı. Tarihinde ilk kez kadın ilçe başkanını böyle bir göreve layık gördü. Hem büyük bir onur hem de büyük bir sorumluluktur. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla o sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımızı büyük bir heyecanla sürdürmeye devam ediyoruz. İdealimiz halka dokunan siyaset anlayışıdır” dedi.

İzmir’i derinden etkileyen 30 Ekim’de gerçekleşen depreme ilişkin de, “ Bu süreç hepimizi derinden yaraladı. Acıları hafifleten insanların birbirleri arasındaki dayanışma duygusudur. Türkiye’nin her yerinden CHP’li örgütler bizleri arayarak ihtiyaçlarımızı sordular. Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz ilk andan itibaren sahadaydı, bizlerde çalışmalara destek olmaya gayret ettik. Gençlik kollarımızda bulunan arkadaşlarımız ilk yardım çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz merkezde uyumaksızın sabaha kadar destek verdiler” dedi.

‘DOĞRU YAPILAŞMA’

Deprem sonrasında Bayraklı bölgesindeki vatandaşların tedirginlik yaşadığını ancak doğru yapılaşmayla yeniden eski günlerine döneceğini söyleyen Susmuş, “ Bölgemizde 646 tane ağır hasarlı bina tespiti yapıldı. Ancak bu yapılar sağlıklı şekilde yeniden yapılacak. Bayraklı’nın eski güzel günlerine kavuşacağına inanıyoruz. İlçemiz terk edilmeyecek kadar önemli bir yer. Kentin birleştirici noktasında orta unsur taşıyan önemli bir ilçedir. Hepimizde deprem tedirginliği muhakkak var. Doğru yapılaşma olduğunda halkın yeniden yaşam alanlarına geri döneceğine inanıyoruz” dedi.

Bayraklı’yı küçük Türkiye olarak tanımlayan Susmuş, ilçede yaşayan kadınların yaşadığı sorunlara yönelik çalışmalarını şu şekilde dile getirdi: “ Bayraklı bölgesinin yukarı mahallerinde yaşayan kadınların neler hissettiğini iyi biliyoruz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilçemizde yaşayan kadınlarında sorunları var. Her şeyden önce yukarı mahallerde de yaşayan kadınlarımızın ekonomik özgürlükleri yok. Kadın mağduriyetlerini o bölgelerde daha çok gözlemliyoruz” dedi.

‘GÖREV ALANIM BELLİDİR’

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile arasında yaşanan gerilime ilişkin çıkan iddialara yanıt veren Susmuş, “Her oluşumun içerisinde olumlu olduğu kadar olumsuz şeyler de vardır. Olumsuzu olumluya çevirmek için mücadele veriyoruz. Siyasal yaşamın içerisinde ‘partimin başaralı olması için ne yapmalıyım?’ diyenler vardır. CHP içerisinde bunlar çoğunluktadır. Maalesef ki birileri kavga etsin de biz de bundan beslenelim diyen kişiler de var Zaman zaman gerginlikler oluyor. Ancak bu demek değil ki ilçe başkanı ve belediye başkanı arasında uyumsuzluk olsun. Bunu asla kabul etmem. Hiçbir zaman belediye çalışmalarına müdahale etmedim. Görev alanım bellidir. Serdar Başkanımızla da en başta böyle konuşmuştuk. Olumsuzluk yaratmak isteyenlere de, zor bir ilçede siyaset yapıyoruz. Bayraklı’nın şuan bir realitesi var. Göçler nedeniyle kaybettiği oyları var. Biz ilçemize hizmet etmeye geldik. CHP’nin bu bölgenin kalesi olmaya devam etmesi için göreve geldik. Şevkimden hiçbir şey kaybetmedim ve bunu kaybetmem için uğraşıyorlarsa yanılıyorlar. İlçemizde önemli bir görev üstlendim ve görevin ağırlığını biliyorum” açıklamasında bulundu.

Son olarak kamuoyunda parti tüzüğüne ilişkin yanlış bilgilendirmelerin yapıldığını söyleyen Susmuş, önemli açıklamalarda bulundu. Susmuş, “Her mahallede toplantılar yaptık. Kim görev almak isterse mahalle temsilcilerimizi belirledik. Sonrasında Bayraklı’da ‘seçimle gelenler neden görevden alındı’ konuşması yapıldı. Hâlbuki yönetmelikte ilçe kongresi yapılmakla önceki dönem seçilen mahalle temsilcilerinin seçim şekli ve görev süresi ne olursa olsun yeni bir ilçe kongresi yapıldığında mahalle temsilcilerinin görevi sona erer diyor. Dolayısıyla pandemi koşulları olmasaydı ilçe kongresinden sonra yapmamız gereken bu seçimler 5 Kasım’a kadar tamamlanması için süre verildi. Depremin olması etkeniyle de geciktik. Parti içerisinde çalışmaya katılmak için görevlendirmeye gerek yoktur. Arkadaşlarımıza da, önemli olanın alanda kol kola mücadeleyi verebilmektir diyorum. Bizler Genel Başkanımızın iktidar yolculuğuna ortalık yapmak için uğraşıyoruz” dedi.

Erken seçimlere ilişkin sahadaki çalışmaların önemli olduğunun altını çizen Susmuş, ilçeye ait her mahallenin ayrı haritalarını hazırladıklarını ve mahallede yaşayan herkese yönelik envanter çalışması gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi