CENGİZ ALDEMİR-İZ GAZETE- CHP'li Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e 2015'te Barış için Akademisyenler İnisiyatifi” üyesi 1128 akademisyene yönelik söylediği, 'Oluk oluk kan akıtacağız' tehditlerinden sonra koruma polisi verildiği iddialarına ilişkin emniyet yazısını paylaştı. İstanbul Valiliği’ni adres gösteren belgesini paylaşan Başarır,” İşte size İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün itiraf gibi resmi açıklaması!” diyerek o belgeyi paylaştı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, son videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarını sürdürmeye devam ediyor. İddialardan birisi ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Peker’e koruma tahsis ettiğiydi. Korum tahsisi ile ilgili İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün adı geçiyordu. İzmir İl Emniyeti bu iddiayı yayınlayarak, koruma verme iznini İstanbul Valiliği tarafından verildiğini açıkladı.

‘TEMASIM İSPATLANIRSA AŞAĞILANMAYA RAZIYIM’

Peker’in kendisine bizzat Soylu tarafından koruma tahsis edildiği iddiasına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir açıklama yaparak, “Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum. Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği...” dedi ve “Kullandığı uyuşturucunun beynini yok ettiği müptezel operasyon elemanına sesleniyorum” ifadelerini kullandı. Soylu, Peker'in iddialarına, "Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım" diyerek yanıt verdi.

İSTANBUL VALİLİĞİ VERMİŞ

Organize suç örgütü lideri Peker’e koruma verdiği iddia edilen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ise bu iddiayı yalanlayarak, "Sedat Peker isimli şahıs hakkında Koruma Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre İstanbul Valiliği'nce verildiği anlaşılan Koruma Kararına istinaden ve korunan kişinin yazılı talebi doğrultusunda..." ifadeleri yer aldığı bir açıklama yayınladı.

İTİRAF GİBİ BELGE

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e verilen koruma polislerinin belgesini paylaştı. Başarın sosyal medya hesabından ‘Elinde belge olan hemen mahkemeye versin’ diyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e soruyorum; Bu kadar yozlaşmış düzenin içinde, hangi tarafsız mahkemeye, hangi tarafsız savcıya başvuralım! İşte size İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün itiraf gibi resmi açıklaması!” diyerek İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün belgesini paylaştı.

İşte CHP’li Başarır’ın paylaştığı İzmir İL Emniyet Müdürlüğü’nün o belgesi:

Editör: Haber Merkezi