Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Kani Beko, Atilla Sertel ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu’nun açılış konuşmasıyla başlayan İlçe Danışma Kurulu’nda katılımcılardan dileyenler sırayla söz alarak düşüncelerini dile getirdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada örgüt mensuplarına umutlarını kaybetmeme çağrısı yaptı.

'DOLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR'

Son seçimlere göre Türkiye de her dört kişiden birinin CHP’ye oy verdiğini hatırlatan Pekdaş, “Seçimi geçirdik ve danışma kurulundayız. Bu süreci kampanya dönemi ve seçimden sonra olarak ikiye ayırmak lazım. Çoşkulu bir kampanya dönemi geçirdik ve umudumuz yüksekti. Ama sonrasında süreç parti içinde bizi bir birimizi düşüren bir hale geldi. Oysa umutsuzluğa düşmememiz gerekiyor. Yeniden hamleler yapmamız lazım. Dolar 5.50’ye yükseldi. Üniversite sınavında 40 bin öğrenci 0 çekti. Ülkede yoksulluk aldı başını gidiyor. Biz enseyi karartmadan, Türkiye’nin umudu olmaya devam edeceğiz” dedi.

'MEYDANI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ'

“Tüm örgütlerimizle omuz omuza dayanışma içinde olmalıyız” diyen Başkan Pekdaş, yaklaşan yerel seçimler için hedef de koydu. İzmir’deki başarının yerel seçimlerde tüm Türkiye’ye yayılacağını iddia eden Pekdaş, “Önümüze yeni hedefleri koyarak, yurttaş kimliği yaratmak için kararlılıkla yola devam etmeliyiz. Gün bir birimizi itham etme, enseyi karatma günü değil. En kötü halimizle bile dört kişiden bir kişi bizimle birlikte. Bir kişi hep yanımızda olmaya hazır. Biz örgütlü olursak, biz birarada durabilirsek, meydanı boş bırakmazsak, Türkiye’yi karanlığa götüren bu yasaları da çıkaramazlar. Bu umut bu şehir de var. Birlikte başarabiliriz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi