Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliği yaptığı iftara Yeşiltepe, Mecidiye ve Güngör mahallelerinden vatandaşlar katıldı. Başkan Pekdaş, iftar öncesi sokak arasına kurulan masaları tek tek dolaşarak, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı. Dayanışma duygusunun ön plana çıktığı iftar yemeğinde okunan ezanın ardından davetliler Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlarını açtı.

CUMHURİYET BİR KADIN DEVRİMİDİR

Yemeğin ardından kürsüye gelen Başkan Pekdaş, birlik, beraberlik ve huzurun daim olması için bu yıl Ramazan ayında her akşam bir mahallede iftar sofrası kurduklarını söyledi. Geçen yılki Ramazan’da ilk iftarı Yeşiltepe Mahallesi’nde verdiklerini hatırlatan Pekdaş, “Türkiye’nin çok yoğun bir gündemi var. Bu hız içinde önemli olan bir birimizi unutmamamız, bir birimize destek olmamız. Kardeşliğimizi ve dayanışmamızı yükseltmemiz. Biz İzmir de bunu yapıyoruz” dedi. İftarın verildiği üç mahalle muhtarının da kadın olmasına vurgu yapan Başkan Pekdaş, ”Konak’ta en fazla kadın muhtara sahip ilçenin belediye başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Onlar kadın muhtar, ben kadın belediye başkanı, İzmir’in aydınlığını böyle yaşıyoruz. Büyük Atatürk aynı zamanda Cumhuriyeti bir kadın devrimi olarak gerçekleştirdi. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Kadın- erkek eşit yurttaş olduğunda demokrasi olur, özgür yaşam olur, kendine güvenen, özgür fikirli çocuklar yetiştirmek mümkün oluyor. İzmir, kadınlarıyla özgür bir şehir. Türkiye’de de bu özgürlüğün olmasını istiyoruz. İzmir gibi yaşamlar olsun istiyoruz” diye konuştu.

KIRAATHANE KADINSIZ TOPLUM ÖZLEMİNİN ESERİ

“Bir ülke ancak özgürlük varsa kalkınır, gelişir” diyen Pekdaş, seçim vaatleri olarak sunulan ‘Kıraathane’ projesini de eleştirdi. Pekdaş, “Bugün önümüze gele gele kıraathane projesi geliyor. Kıraathane aslında kadınsız yer demek. Ülkenin en önemli projesi olarak kıraathaneler deniliyor, oysa bizim ihtiyacımız olan fabrikadır. Hepimizin yakınları, çocukları işsiz. Bu ülkeye üretimin gelişmesi için yatırım yapmak lazım. Boş boş oturulacak kıraathaneler açmak çözüm olmaz. Bir taraftan kütüphaneler kapatılıyor, şimdi de onun yerine kıraathane açılacağı söyleniyor. Kıraathanelere kadınlar girmesin istiyorlar. Bu fikrin çıkış sebebi kadınsız bir toplum özlemi aslında” dedi. Konuşmasının sonunda İzmir’in özgürlüğünün tüm Türkiye’ye yayılmasını isteyen Pekdaş, bayramın aydınlık günler getirmesini ve bu günlerin 24 Haziran sonrasında da sürmesini diledi. Konak Belediyesi’nin son iftar programı ay boyunca olduğu gibi sahnelenen Ramazan gösterileriyle şenlendi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Hacivat- Karagöz, sihirbazlık ve ortaoyunu ile renklenen Ramazan eğlencesinde çocuklara pamuk şeker ve şerbet ikramı da yapıldı. Başkan Pekdaş, iftar yemeği sonrası mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi